Kako izlečiti bolesnu jetru

Jetra je jedan od najvažnijih organa u našem organizmu. Ako jetra nije u dobrom stanju i ne funkcioniše kako treba, naš život ne može biti zdrav i spokojan, budući da je upravo jetra zadužena za obradu hrane i masnoća koje unosimo u organizam, izbacivanje toksina i raznih drugih štetnih materija koje svakodnevno unosimo u naše telo.

Zapanjujuće zvuči činjenica da je jetra jedini unutrašnji organ koji se može obnoviti, tj. regenerisati! Jetra nas zaista i bukvalno održava u životu, jer sve što unesemo u organizam mora proći kroz jetru, gde se razvrstava na različite sastojke, toksine i molekule. Jetra je ta koja toksine prerađuje tako da se mogu eliminisati iz organizma preko bubrega i creva.

Kako ćete znati da li imate problema sa jetrom? Po karakterističnim simptomima koji se javljaju prilikom oboljenja jetre: depresija, hroničan umor i nesanica, slabo pamćenje, meka ili tvrda stolica, nedostatak apetita, odbojnost prema masnoj hrani, glavobolja, mučnina.

Najveći neprijatelji jetre su alkohol, kafa, cigarete i svi drugi otrovi. Zato je poznato da osobe obolele od alkoholizma skoro uvek imaju problema sa funkcionisanjem jetre. Shodno ovome, bitno je kloniti se navedenih opijata, što je bitno nije bitno samo za jetru nego uopšte za cjelokupno zdravstveno stanje organizma. Preporučujemo vam da nabivete pročitate ovaj naš vodič: kako prestati sa pušenjem.

Na sreću, kao i za skoro sve ostale zdravstvene probleme, priroda oko nas nam nudi rešenje kako da ozdravimo obolelu jetru. Odgovarajućom ishranom i upotrebom lekovitog bilja možemo i očuvati i pomoći da se oporavi bolesna jetra.

Najbolja hrana koja se preporučuje kod oporavka i održavanja jetre u dobrom stanju jeste surutka, jogurt, sirevi, cvekla, brusnica, maslačak, beli slez, lincura.

Osim navedenog, preporučujemo vam Milax čaj koji se pokazao kao odličan lek za jetru. Brojni su primeri ljudi koji su koristili Milax čaj kako bi izlečili bolesnu jetru i povećali sveukupni imunitet svog organizma. Milax čaj ima raznovrsna korisna dejstva, on ne pomaže samo kod bolesti jetre, već i povećava imunitet, poboljšava krvnu sliku, otklanja ciste, smanjuje negativno dejstvo hemoterapije, a posebno se izdvajaju neverovatni slučajevi kada je Milax čaj pomogao obolelima od side!

Ako imate problema sa jetrom neophodno je da promenite svoje životne navike, da počnete da se zdravo i pravilno hranite koristeći ono što nam je priroda dala, kao i već oprobane biljne napitke kao što je Milax čaj.

Za cjelokupno zdravlje vašeg organizma veoma je bitno da uravnotežite sve svoje životne navike. Taj proces može da bude težak , dugotrajam, ali je sigurno neophodan. Počnite tako što ćete odrediti sebi satnicu ishrane, odmora kao i fizičkih aktivnosti u jednoj sedmici, sedmicu proširite na mjesec, a onda mjesece na godine dok ne steknete zdravije navike.