Kako izabrati savršen puder za vaše lice

Jedan od osnovnih kozmetičkih proizvoda koji se može pronaći u kozmetičkoj torbici svake žene je, bez ikakve sumnje, puder za lice. Prilično je teško izabrati onaj koji će savršeno odgovarati vašoj boji lica. Pomoću pudera, postižemo to da boja našeg lica izgleda ujednačeno, blistavo i baršunasto, uklanjamo masni sjaj kože i sakrivamo nepravilnosti na koži.

Puder za lice je jednostavno nezamjenjiv dio kozmetičke torbice svake žene. Bez obzira na brojne prednosti pudera, veoma je bitno znati izabrati onaj koji vama odgovara, u protivnom puder vam može biti najgori nepijatelj. Radi toga, skrećemo vam pažnju na različite tipove pudera, kao i na prednosti i karakteristike svakog pojedinačnog tipa.

Puder u kamenu

Krenimo od pudera u kamenu. Njegova najveća prednost je što ga uvijek možete nositi sa sobom i nanijeti ga bilo kada i bilo gdje. Ovaj puder ima sve što vam je potrebno, mali držač za puder, ugrađeno ogledalo i praktični aplikator. Međutim, ovaj tip pudera ima i određene nedostatke. Kao prvo, teško ga je ravnomjerno nanijeti, naročito ako umjesto aplikatora koristite spužvicu. Drugi problem na koji možete naići kupovinom ovog pudera jeste pronalazak nijanse koja odgovara boji vašeg lica. Njegova homogena boja i tekstura ne dozvoljavaju vam da iznijansirate boju lica. Zato, ukoliko se odlučite na kupovinu kamenog pudera, pažljivo birajte nijansu i zapamtite da je uvijek bolje izabrati svjetliju, nego tamniju nijansu.

Tečni puder

Tečni puder daje vam više mogućnosti u stvaranju savršenog izgleda vašeg lica. Sa malom količinom ovog pudera, možete matirati vašu kožu. Tečni puder se jednostavno nanosi, a sa njim će boja kože vašeg lica izgledati ujednačeno i prirodno. Ono na što morate obratiti pažnju jeste da ne pretjerate sa količinom pudera koji nanosite, kako ne biste izgledali neprirodno i smiješno.

Bronzani puder

Ukoliko želite da vaše lice izgleda preplanulo, bonzani puder je svršen izgled za vas. Naravno, i ovim puderom možete prekriti određene nepravilnosti na koži, ali ne bi se trebao koristiti kao zamjena za tečni ili kameni puder, i ukoliko ne želite da imate bronzano lice, morate biti pažljivi kada ga nanosite. Najbolje ga je nanijeti uz pomoć četkice za puder i ukoliko ga nanesete pravilno, dobit ćete svjež i blještav izgled.

Hidratantni nijansirani puder

Ovaj puder sastoji se iz više nijansi i nanosi se četkicom za puder, a omogućava vam raznovrsnije nanošenje. Ako želite sakriti crvenu tačkicu ili aknu na licu onda nanesite zelenkastu nijansu pudera, žućkastom nijansom uklonićete tamne krugove ispod očiju, rozom nijansom postižete svježi izgled lica, a plava nijansa ovog pudera je nezamjenjiva u prikrivanju pjegica. Ipak, ovaj puder je teško nanijeti pravilno i za njegovo pravilno nanošenje treba malo prakse i iskustva.