Kako bezbjedno otljučati (jailbreak) iPOD Touch

{loadposition ad2}

IPod Touch je prelijep uređaj, i zaista multifunkcionalan. Međutim, Apple je dosta ograničio njegov potencijal zaključavajući njegov firmware. Jedini način na koji možete otključati svoj iPod, da bi iskoristili njegov puni potencijal i uspjesno instalirali i koristili razne aplikacije jeste da napravite tzv Jailbreak. Nažalost ranije ste morali rasklopiti svoj iPod i ukoloniti garanciju sa uređaja. Srećom, u posljednje vrijeme otkriven je sistem preko koga možete, sa veoma malim informatickim znanjem, a to uradite potpuno bezbjedno neuklanjajući garanciju. Ovo je 100% siguran način bez rizika za oštećenje vašeg iPOD-a.

Instrukcije

1. korak

Prvo provjerite firmware verziju vašeg iPoda. Ona mora biti .3 ili .4 što su posljednje dvije verzije. Verziju firmware svog iPoda možete provjeriti kada ga spojite na itunes. Ako nemate najnoviju verziju prvo napravite upgrade.

2. korak

Otvorite http://download.ziphone.org stranicu i skinite widnows ili mac verziju jailbreak softvera. Ukupno je 18 megabajta velika. Nakon skidanja otvorite instaler i raspakujte fajlove u neki folder na vasem računaru.

3. korak

Otvorite folder u koji ste raspakovali program i raspakujte fajl Ziphone. Nakon ovoga otvorite fajl ZipHoneGUI.exe

4. korak

Pobrinite se da je vaš iPod spojen sa računarom putem USB porta. U programu koji smo otvorili u prethodnom koraku pritisnite Jailbreak dugme, koje se nalazi na lijevoj strani interfejsa.

5. korak

Ostavite iPod spojen sve dok Ziphone program ne završi sa radom.

6. korak

To je sve. Prekinite vezu sa računarom i uživajte u novoj slobodi vašeg iPoda.

{loadposition ad}