Igrice za bebe

Bebe uče kroz igru  i igrajući se nauče mnogo od 1. do 3. godine. Oko 1. godine dijete uči da hoda i počinje da izgovara riječi. Oko 3. godine bez problema stoje na jednoj nozi, i već izgovaraju čitave rečenice.

Zbog učenja i saznavanja svijeta oko sebe vrlo je važno da se djeca igraju. Ima mnogo jednostavnih  igrica za bebe koje djeca mogu da igraju sa roditeljima ili drugim rođacima, prijateljima. Takođe mogu da učestvuju u igri sa drugom djecom uz malu pomoć odraslih. Time se razvija socijalni tj društveni život beba.

 

Koje igrice za bebe možete igrati i kako početi sa igricama za bebe?

Na početku očekujte mali haos. Drugim riječima na početku ćete morati da veoma loše i kratko objašnjavate pravile igre jer su bebe pune enrgije i žele da istražuju tako da se nemojte iznenaditi ukoliko se ne mognu folusrati na sama pravila i na samu igru.

Ovakve igrice su idealne za rodjendane beba i druge partije na kojima ima više djece približnog uzrasta. Igrice za bebe koje se igraju u grupi su najbolje ukoliko se izvode u krugu, tj sa djecom poredanom u krug. Pobrinite se da sva djeca vide odraslog vođu igre tj onog koji izvodi igru.

1. Igrica za bebe

Naziv ove igrice za bebe je Dvije male ptičice

Kako se igra ova igrica:

Odrasli performer igrice pjevusi sljedece stihove i uvodi djecu u pjesmu u kojoj djeca uce o suprotnostima. Stihovi su sljedeći a melodiju možete improvizovati:

Dvije male ptičice sjede na brdu (ruke su vam iza leđa)

Jednom je ime Bojan (izvucite jednu ruku sa ispruženim kažiprstom)

Drugoj je ime Bojana (izvucite drugu ruku sa ispruženim kažiprstom)

Odleti  Bojane(sakrijte jednu ruku)

Odleti Bojana (sakrijte i drugu ruku)

Vrati se Bojane (vratite Bojana)

Vrati se Bojana (vratite Bojanu)

I naravno možete da smislite razne varijatne npr

Dvije ptičice sjede na snijegu. jednoj je ime Brza, a drugoj Spora…


<p>Bebe uče kroz igru&nbsp; i igrajući se nauče mnogo od 1. do 3. godine. Oko 1. godine dijete uči da hoda i počinje da izgovara riječi. Oko 3. godine bez problema stoje na jednoj nozi, i već izgovaraju čitave rečenice.</p>
<p>Zbog učenja i saznavanja svijeta oko sebe vrlo je važno da se djeca igraju. Ima mnogo jednostavnih&nbsp; igrica za bebe koje djeca mogu da igraju sa roditeljima ili drugim rođacima, prijateljima. Takođe mogu da učestvuju u igri sa drugom djecom uz malu pomoć odraslih. Time se razvija socijalni tj društveni život beba.</p>