Igrice za bebe – Igre za bebe


{loadposition ad}


Zatim pjevajte pjesmicu: 

Kaplje kiša kapljicamama kap,kap,kap.

Gazi gusak baricama, šljap, šljap šljap.

Vrat je dugi nakrivio ga,ga ga.

Oba krila raširio, nek se zna.

 Pošao je da se kupa repić kus.

Veselo po vodi lupa pljus, pljus, pljus.

Sve ovo možete izvoditi uz tapšanje posebno naglašavajuci rijeci koje se ponavljaju. I ovu pjesmu možete izvoditi sa igrackom. Melodija kod ovih pjesama i nije bitna, možete je sami osmisliti. Još jedna zabavna igrica za razvoj bebe.

Ukoliko je beba puže postavite na pod kutiju, urolani peškirić, urolanu deku, manji jastuk. Možete iskoristiti bilo šta što imate u kuci a da nije opasno za bebu. Postavite lakše prepreke u obliku lavirinta i pustite bebu da se snalazi u prostoru. Motivišite je nekom igrackom koju cete postaviti na kraju malog lavirinta. Podstičite je da se krece u prostoru oko prepereka tako što cete i vi puzati. Ovo je dobra igra za vježbu kretanja u prostoru a i vama ce biti zanimljivo gledati kako ce se vaša beba snaci.

Inteligenciju vaše bebe možete razvijati i sljedecom igrom. Na nekoliko igracaka zavežite duže trake (satenske ili od nekog drugog dostupnog materijala). Sve te igračke stavite u kutiju tako da trakice vire. Postavite kutiju pored bebe i izvlacite jednu po jednu trakicu da bi je podstakli da i ona ucini isto. Kada beba izvuce sve igracke aplaudirajte joj. Ovo možete ponavljati sve dok beba ne izgubi interesovanje. 

Sve ove i slicne igre za bebe vjerovatno nećete uvijek moći izvesti u potpunosti. Sve zavisi od raspoloženja vaše bebe. Ukoliko neke o njih budete izvodili češce beba ce sve bolje učestvovati u njima. Improvizujte, kreirajte zabavu za bebu onako kako vama to odgovara. Tim malim bićima je dovoljna samo vaša pažnja i one će biti zadovoljne.