Hur man sparar bränsle

Priset på bränsle stiger i genomsnitt … Bränsle är dyrare för … Vi förväntar oss dyrare mat, elektricitet och naturligtvis bränsle … Det här är några av meningarna som hör till typen av ‘jag gjorde inte dröm i en dröm’, men tyvärr, även om ingen vet, eftersom det verkar som om ingen dagbok idag kan föreställas utan dem. Favorit i media, hatad av folket, en läskig och mörk mardröm för varje förare. De är i alla fall mer och mer frekventa, så hur mycket vi än klagar måste vi tänka på olika sätt att övervinna dem på något sätt.

Bränslespartips

Nu ska jag ge dig några beprövade tips så att du kan minska bränsleförbrukningen och spara några dinarer, vilket säkert alltid är välkommet.Det första och mest grundläggande sättet är naturligtvis inte så frekvent körning. Vi vet alla hur svårt det ibland kan vara att bara ta sig till bilen, för att inte tala om den vidare bilfärden till marknaden, tandläkaren eller till föräldraskolan. Tja, om du vill spara pengar måste du bli av med den vanan. Frekventa korta turer får mycket mer bränsle än vad som skulle behövas för en ganska lång tur. Så om du inte behöver gå ut ur stan har du inte särskilt bråttom, och du transporterar inte någon eller något, ta en gammal bortglömd cykel ur källaren eller bara ta en promenad, förutom stora besparingar du kommer att må mycket bättre.

Klimat. Det är inte alls svårt att vänja sig vid denna lyx, men du bör veta att motorkraften i bilen drivs av din luftkonditionerings kompressor, och därför är bränsleförbrukningen högre. Så om du verkligen inte kan sluta använda luftkonditioneringen, så skulle det vara bra att försöka hålla den till ett minimum. På sommaren undvik att parkera i solen, kyla ner med ventilation.
Stäng av motorn när du står! Jag hörde någonstans att en bil som ofta startar drar mer bränsle, så stannar man på plats lite längre ska man låta bilen stå på. Missuppfattning! De allra flesta fordon använder lika mycket bränsle vid start som de skulle göra under en halv minuts arbete på plats. Så det är upp till dig att bedöma. Mitt råd, stäng av trafikljuset!
En annan mycket viktig men inte så favoritartikel är teknisk korrekthet. Även om regelbunden inspektion av ditt fordon tar tid, och naturligtvis pengar, bör du inte försumma det. Främst för din säkerhet, och det finns besparingar. Tekniskt korrekt fordon förbrukar upp till 15 % mindre bränsle! Kontrollera och underhåll därför motorns, bromsarna, däcken, luftfiltret, oljans fullständiga skick. Fordonet kommer att hålla längre och bekymmer av ekonomisk karaktär lite mindre.
Lätt åktur. Du försöker att inte störa bilen eller dig själv när du kör. Vilket innebär inget krångel, kör jämnt och smidigt, undvik stora och plötsliga hastighetsförändringar, var uppmärksam på bromsning. Varje plötsligt ryck i bromsen får dig att känna att du har spillt bränsle i onödan. Med lite ansträngning kommer du att se att det inte är så svårt att kringgå ovanstående. Denna typ av åktur ger dig besparingar på 15 till 20 %.
Tyngre bil – högre förbrukning. Gör dig av med onödiga saker från bagageutrymmet, ta bort takräcken om du inte använder dem, gör din bil lättare. Kom ihåg att spara mest på småsaker! Se också till att dina fönster bara sänks när du kör lätt, för så fort fordonet rör sig snabbare stör öppna fönster dess aerodynamik och ökar därmed förbrukningen.
Om du har en vän du jobbar med och bor i närheten, arrangera arbetsresor tillsammans. Byt bilen för en dag eller en vecka, så sparar du inte bara på bränsle utan också på underhållet.
Undvik “tomgång”, särskilt i nedförsbackar! Förutom att ekot är farligt och slarvigt, finns det ingen form av besparing. Både gamla och nya bilar tolkar den neutrala växeln som att det fungerar på plats. Även om motorn inte kör över hjulen, förbrukar den fortfarande bränsle. Så använd några av ovanstående sätt att spara, var disciplinerad och din budget kommer att känna av det. Det här är bara en av artiklarna i vår sparserie. Se även hur du sparar el.