Hur man gör hemlagad ricottaost

Mjölk, citronsaft och ungefär en halvtimme av din tid – det är allt du behöver för att göra en sats färsk, krämig hemgjord ricotta. Du kommer inte att tro hur enkelt och idiotsäkert detta är! Och tro mig – när du väl har gjort din egen ricotta är det svårt att gå tillbaka till grejerna från badkaret. När jag säger att detta bara tar en halvtimme, bör jag förtydliga att det mesta av den tiden faktiskt är hands-off. Du kokar nästan upp mjölken, tillsätter citronsaft eller vinäger och låter den sedan sitta medan du jobbar på resten av middagen. Ytterligare cirka 10 minuter går åt till att sila ostmassan, och sedan är ricottan redo för din lasagne, pizza eller vad du nu har för läckra planer. Denna process för att göra ricotta fungerar bäst om du använder helmjölk, även om jag har haft framgång med 2%. Undvik bara skummad eller fettfri mjölk eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt med mjölkfett kvar i mjölken för att faktiskt separeras i ostmassa och vassle.

Ett sätt att ta reda på om du har rätt i detta eller inte är att kontrollera recensionerna och betygen för den ursprungliga appen. Klagar folk över samma sak? Klagar de över något annat? Lyssnar appförfattaren på feedbacken? Som du kommer att se är det förmodligen den enda drivkraften för en apps framgång att lyssna på användarfeedback och förbättra din app baserat på den feedbacken. En frånvarande appförfattare dömer sin app till en långsam död av användarutslitning. Nästa steg är att validera din idé för att se till att den har en chans att trivas i appbutiken. Nu måste vi ta reda på om problemet som din app löser löses av andra appar. Bli inte nedslagen om du ser andra appar i App Store som redan tar itu med samma problem som din app gör. Kom ihåg vad jag sa tidigare, det finns inga nya idéer och det finns alltid utrymme för förbättringar.

Blanda mandeln. Vatten i en mixer eller matberedare. Placera mandlarna i mixern eller matberedaren utrustad med knivfästet och täck med 2 dl vatten. Mixa på högsta hastighet i 2 minuter. Pulsera mixern några gånger för att bryta sönder mandlarna och mixa sedan kontinuerligt i 2 minuter. Mandeln ska brytas ner till en mycket fin måltid och vattnet ska vara vitt och ogenomskinligt. Sila mandeln. Klä en finmaskig sil med antingen en öppnad nötmjölkspåse eller ostduk och lägg över en måttbägare. Häll mandelblandningen i silen. Pressa ut all mandelmjölk från mandelmjölet. Samla nötpåsen eller ostduken runt mandelblandningen och vrid tätt. Krama och tryck med rena händer för att extrahera så mycket mandelmjölk som möjligt. Du bör få cirka 2 koppar. Söta efter smak. Smaka av mandelmjölken, och om en sötare dryck önskas, tillsätt sötningsmedel efter smak. Använda den överblivna mandelmjölen: Den överblivna mandelmjölen kan läggas till havregryn, smoothies och muffins som den är. Du kan även breda ut den på en plåt. Grädda den i låg ugn tills den är helt torr (2 till 3 timmar). Torr mandelmjöl kan förvaras fryst i flera månader och användas i bakverk. Förvaring: Förvara mandelmjölken i förslutna behållare i kylen i upp till 2 dagar. Emma är tidigare redaktör för The Kitchn. En examen från Cambridge School for Culinary Arts. Hon är författare till True Brews och Brew Better Beer. Kolla in hennes hemsida för fler matlagningshistorier.

När du väl har lärt dig kan du uppnå vilka mål du än har satt upp? När du väl förstår denna hemliga formel kommer du att bli förvånad över varför det har tagit dig så lång tid att upptäcka den. Du kanske till och med är lite upprörd över att det är så enkelt. Först kanske du inte tror det, men med tiden kommer du att förstå att det är sant. Det är nästan komiskt att så många av oss gör det varje dag, vi gör det och nästan inte ens tänker på det. Det är en del av vår rutin, och för de flesta av oss verkar vi inte riktigt njuta av det alls, faktiskt skulle de flesta som drömmer om ett annat liv vilja bli av med det. Hur ironiskt att det enda som kan förverkliga alla dina drömmar också är det som de flesta av oss drömmer om att bli av med! Har du gissat vad jag pratar om?