Frizura sa pletenicama

Ako ste u posljednje vrijeme listali modne časopise ili otvorili po neku modnu stranicu na internetu onda sigurno znate da su pletenice pravi hit. Nose ih djevojčice, djevojke i ozbiljne žene. Savršen su izbor u svakoj prilici a svakako su i praktične. Postoje različiti načini pravljenja pletenica ali one klasične koje smo naučile praviti još kao djevojčice, uglavnom praovladavaju u modnom svijetu a lako se i uklapaju u svaku frizuru.

Ukoliko želite da sami napraviti frizuru sa pletenicama pokazaćemo vam kako uz malo truda možete imati prikladnu frizuru za svaku priliku, svečanost, posao ili zabavu.

Sve što vam je potrebno kako bi napravili ovu frizuru jeste češalj, ogledalo, nekoliko čvrstih ukosnica u boji kose, lak za kosu i kremu za oblikovanje kose, ukoliko vam zatreba. Za ovakvu frizuru potrebno je da imate dužu kosu. Kosu počešljajte i podijelite na tri dijela tako da sa svake strane, do lica, izdvojite po jedan veći pramen kose a ostatak kose pokupite u niski rep i čvrsto svežite gumicom. Kosu koju ste zavezali gumicom smotajte u krug kako bi dobili punđu te učvrstite ukosniacma u boji kose. Možete korisititi i posebne šnale namjenjene za pravljenje punđe kako bi imali čvrstu i urednu punđu.

Ostatak kose, tj. pramen sa lijeve strane spletitie u pletenicu i učvrstite gumicom za kosu. To isto učinite i sa pramenom na lijevoj strani.

Kada ste spleli pletenice, treba da ih spojite iznad punđe a to će te učiniti na sledeći način. Kroz desnu pletenicu, iznad mjeste gdje ste vezali gumicom napravite otvor i kroz njega provucite lijevu pletenicu, tako da se ukrštaju iznad same punđe. Vodite računa da vam se pletenice ne raspu. Kako bi učvrstitli pletenice na mjesto gdje želite da budu, koristitite  ukosnice za kosu.

Sada vam sa svake strane punđe treba da padaju ostaci pletenica. Možete ih razmotati ili ih ostaviti u pletenici. Uzmite najprije jedan kraj i provucite ispod punđe te zakačite ukosnicama. Zatim uzmite drugi kraj i učinitie to isto. Pramenčiće i krajeve koji vam nemirno vire lagano ugurajte pod punđu. Sada je vaša frizura gotova. Ako niste zadovoljni kako izgleda vaša frizura, pokušajte ponovo da je napravite. Ukoliko ovakvu frizuru želite imati za neku posebnu priliku, dobro je pokušate napraviti dan ili dva prije toga kako bi je kasnije što bolje napravili. Nemojte se uzrujavati ako vam vaša frizura ne izgleda savršeno ili onako kako ste vi to zamislili.

Vodite računa da vam se ne vide ukosnice jer će frizura tako izgledati svečanije i otmenije. Na kraju, frizuru dobro pošpricajte lakom za kosu kako se sitne dlačice i krajevi ne bi izvlačili. Ukoliko vam je kosa nemirna, lakom možete pošpricati i pramenove u toku pravljenja same frizure a možete korisiti i kremu za oblikovanje.