Djed Mraz od rolne papira – novogodišnji ukrasi

Razmišljate kakve novogodišnje ukrase da kupite, gdje da ih okačite, lutate po radnjama i gubite dragocjeno vrijeme koje biste proveli sa svojim ukućanima. Evo jednostavnog načina kako da kvalitetno potrošite vrijeme sa voljenim osobama: pokušajte da ručno stvorite ukrase za ovogodišnje praznovanje.

Zajedno ćete otvoriti malu kućnu radionici i svakodnevno je obogaćivati neobičnim idejama. Ukrasi koje izradite biće unikatni, mnogo jeftiniji nego kupovni, i odraz vaše maštovitosti i zaigranosti. Ima li štogod bolje?! Čim pomislimo na zimu, likovi koji su ubjedljivo najčešće javljaju kao asocijacija su gospon Djed Mraz i Snješko Bijelić.

Za kućnu izradu Djeda Mraza ovo su neophodni materijali:

Kartonska rolna od papirnog ubrusa (ili aluminijumske folije), crveni i zeleni krep papir, roze papir u boji, (ili bijeli za lice), vata, lijepilo, makaze, zlatna traka (za ukrašavanje poklona, može i neka druga boja), crni flomaster i crvena drvena bojica.

Način izrade Djeda Mraza

  1. Naša rolna od papirnog ubrusa treba da se postane Djeda Mraza ogrtač tako što ćete rolnu obložiti crvenim krep papirom, možete ga prilijepiti ili priheftati. Heftanje je svakako brže i jednostavnije. Obložite ¾ rolne krep papirom, samo ostavite taj manji dio za lice našeg dragog Djede. Taj prazni dio trebate obložiti rozim papirom isječenim u obliku kruga koji podsjeća na oblik lica.
  2. Ukoliko imate obični bijeli papirom, svakako možete iscrtajte obraze crvenim markerom ili bojicom. Ostatak rolne ispunite crvenim krep papirom tako što ćete napraviti kapu koju ćete ukrasiti na vrhu komadićem vate. Bojicom i markerom iscrtajte lice Djedu, a sa još malo vate napravite bradu i kosu.
  3. <

  4. Kako bi što više i što brže donio željene poklone, morate Djedu napraviti ruke i poklon. Od roze ili bijelog papira isjecite ruke i crveni krep papir uvijete u rolnu. Na dnu zalijepite šake i prilijepite na Djeda Mraza. U zeleni krep papir umotajte vatu, na vrhu skupite i zamotajte. Privežite zlatnom trakom i paketić prilijepite uz Djedu. Od ostatka papira napravite postolje. Ho-ho-ho, gotov Djeda Mraz! Detalnije na http://vremeigre.com/deda-mraz-od-kartonske-rolne.html