Dekoracija- vizitkartica na drvenoj podlozi

U poslovnom svijetu jedna od najbitnijih stvari jeste lična prezentacija. Tokom raznih razgovora za posao, ugovaranja budućih investicija, traganja za poslovnim partnerima ili ,jednostavno,  kroz predstavljanje ličnog poslovanja posebna pažnja se pridaje načinu na koji ste ukombinovali vaša dosadašnja iskustva i planove. Prvi kontakt tokom  poslovnih sastanaka i upoznavanja ,svakako, baca veliku svjetlost na vašu suženu biografiju ili vizi- kartu. Tekst koji slijedi donosi jedan zanimljiv način ličnog predstavljanja putem vizitkartice napravljene na drvenoj ploči. Posjedovati ovakvu karticu idealno je za sve one koji većinu poslovnih sastanaka obavljaju u svom radnom prostoru, pogotovo ako su u vezi sa ovom granom proizvodnje. Osim toga, neobična vizitka može doći kao dodatni poen prilikom konkurisanja za posao jer ne postoji mogućnost da ostanete neprimjetni poslije ovoga. Na vama je sve ostalo.

 

 

 

Koji su materijali neophodni za drvene vizitke:

  • Tanja drvena šperploča, mada možete iskoristiti bilo koji komad tanjeg drveta, od starog namještaja
  • Obični pečat-možete naći u većim knjižarama, vodite računa o fontu i tome kako će izgledati na vašoj površini, preporuka-birajte veći i manje složeniji font, radi preglednosti
  • Lenjir, olovka
  • Oštri nož ili skalpel

1.Prvi zadatak tiče se vaše drvene površine. Napravite pravougaone povšine po željenoj mjeri, vodite računa da vizitke nisu velike nego standardnog formata 5cmx9cm. Prilikom isjecanja drvene površine, najbitnije je da nekoliko puta skalpelom pređete preko isrtanih linija kako ne biste imali problema prilikom odvajanja kartica. Ukoliko ima potrebe išmirglajte ivice kako ne biste slučajno povrijedili osobu kojoj predajete vizitku.

<

Naravno, kada su u pitanju detalju koji se tuču drvene površini svako eksperimentisanje je dopušteno, dokle kog su to tanji drveni komadi. Ukoliku dobijete ivice poprilično krute možete ih premazati sjajem ili čak nekom bojom,sprejom. Iskažite sve što vas predstavlja.

2. Namjestite pečat sa detaljima koju su vam najbitniji, vodite računa o stilu, bez nepotrebnih detalja kako ne bi kartica izgledala neuredno. Ukoliko vam se tinta osuši, stavite malo laka, tako će da vam se povrati boja,sjaj na drvetu a i tinta se neće razmazivati što je od ključnog značaja.  Umjesto tinte i pečata možete koristite i neke druge metode preslikavanja slova na drvo. Predlažemo vam da pod jakom temepraturom prese upišete svoje podatke po željenom šablonu iscrtanom na komadu papira.

Može se desiti da naletite na komad drveta, furnira koji je poprilično savijen u jednu stranu, zato nabavite neke proizvode koji omekšavaju drvo, te sa gomilom knjiga nakon nanošenja pritisnite površinu. Već kroz nekoliko dana drvena površina biće spremna za obradu.

Izrada kartica na ovaj način ne zahtjeva puno vremena, a daje poprilično  neobičan i nesvakidašnji ishod. Jedinstveno i neobično, to je ono što govori vaša vizit-kartica na drvenoj površini.