Dekoracija stola papirnatim salvetama

Drage dame, bliži se vaš praznik, Dan žena. Sigurno očekujete mnogo lijepih iznenađenja od svojih najmilijih. Red je da i vi iznenadite njih. Vjerujem da će svaka od vas pripremiti ručak večeru ili neki ukusan slatkiš za svoje najdraže. Da bi vaše iznenađenje bilo posebno, pokazaćemo vam kako da uz nekoliko jednostavnih trikova, dekorišete vaš sto. Tako će te dočarate prazničnu atmosferu ugodnu za oko.
Potrebne su vam salvete, kvalitetnije teksture, nekoliko latica ruža i par svjećica.

Razmotajte salvetu i od nje napravite trougao. Neka vrh trougla bude okrenut prema vama. (sl. 1) Vrh trougla, koji smo na slici označili sa X, samo gornji sloj salvete, spojite sa lijevim uglom i poravnajte rukom. (sl. 2)

Lijeva strana imaće izgled trougla dok će se desna formirati u četverougao. (sl.3)

Zatim uzmite desni, donji, ugao salvete i povucite do lijevoga, na isti način kao što ste to učinili u prethodnom slučaju. Tako će te opet dobiti trougao. (sl .4 i 5)

Sada lijevi kraj trougla spojite sa desnim tako da dobijete manji trougao. (sl. 6)

Trougao treba da ima četiri nabora kao na slici. Uspravite salvetu i raširite nabore. Namjestite salvetu na tanjiru kao na slici.

Da bi vaša dekoracija bila interesantnija i dobila svoj lični pečat, pospite po stolu nekoliko latica ruže ili suvog, mirišljavog cvijeća. U staklenu posudu ili čašu uspite vode i stavite nekoliko upaljenih svjećica da plutaju. Ova skromna dekoracija daće romantični ton vašem druženju. Uživajte i srećan praznik.