Dekoracija- držač za olovke

Za sve one koji često trčkaraju po sopstvenoj kući, radnom prostoru tražeči olovku, hemijsku ili vizit karticu naredni redovi donose konačni kraj problema. Skoro uvijek nam se zadesi situacija takva da smo primili važan telefonski poziv dok se nalazimo u prostoriji u kojoj nemamo najosnovnije elemente da zabilježimo  informaciju.  Nekima se dogadja da u trenucima inspiracije preokrenu svoju pažnju na traženje sredstava da ovjekovječe, drugima se dešava da pri majstorisanju posegnu za metrom ili nečim da označe mjere kad  iza uha prazan prostor nakon što je ispala majstorska olovka. Ukoliko se nalazite u nekim od ovih opisa ili jednostavno želite da se obezbijedite kako vam se ne bi dešavalo  nešto poput toga, napravite za nekoliko minuta ovaj jednostavni držač  za olovke koji će postati zlata vrijedan u nekim situacijama.

 

Materijali neophodni za ovu jednostavnu izradu su:

  • gumica za brisanje
  • olovka, hemijska ili lenjir
  • mali skalpel
  • samoljepljiva površina od stiropora u zavisnosti koju veličinu želite (ukoliko ne nadjete nešto poput toga, možete uvijek improvizovati sa običnim stiroporom, kartonom ili ekserima )

Prvi korak u izradi sastoji se od toga da na stiropor masi isječete mjere za olovke, hemijske. Ovo radite veoma pažljive kako se ne biste povrijedili i kako ne biste napravili veće otvore, pa da se ne bi dešavalo da olovke ispadaju.Vodite računa kada pravite rupe tako da su unutar šire dok su pri kraju i vrhu znatno uže, ovo se radi iz jednoj prostog razloga a to je kako bi olovke što stabilnije stojale.

” width=”200″ height=”118″ style=”float: left;”/>Poslije toga vrijeme je da se postavi na zid, pažljivo dok odljepljute i birate mjesto na zidu gdje ćete smjestiti. Svakako je bolje da vam to ne bude negdje nisko, nego ipak malo uzdignuto u odnosu na ostale stvari koje imate na toj strani zida ili radne površine. Ovdje je ključni detalj u strpljenju, kako bi se što bolje zalijepilo, nekoliko minuta držite svaki kraj.

 

 

Učinjeno je, sada možete složiti olovke ili prikačiti vizitkartu, podsjetnik. Ova izrada je vrlo ekonomična, jednostavna, brza, u suštini minimalistička i neupadljiva. Stoga, za sve one koji vole da to vrlo jednostavno  izgleda, neka se oprobaju u izradi držača poput ovoga. Ono što je dobro je ta činjenica da je on veoma praktičan u automobilima, kamp prikolicama, radionicama na otvorenom upravo zbog toga što je jednostavan za izradu i lako se kači na bilo koju površinu. Svakako ako odabete veću površinu moćićete da se oslonite i obezbijedite mjesto za više stvari, onih neophodnih sitnica koje su svaki dan tražene. Samo naprijed!