Čestitka za Valentinovo u obliku poljupca

Razmišljate šta pokloniti voljenoj osobi za predstojeći Dan zaljubljenih, skupljate novac i obilazite sjajne izloge u nadi da ćete iznaći poklon koji je dovoljno pristupačan, a opet tako idealan za osobu koju neizmjerno volite.

Da li biste se usudili da pokušate svojeručno izraditi poklon na kojem ćete biti prikazani sa voljenom osobom u poljupcu, a zatim na poleđini napisati poruku koja budi sjećanja na proživljeni zajednički trenutak? Ono što je posebno u ovom načinu čestitanja Dana zaljubljenih jeste lični pečat koji je neprocjenljiv i za koji ne možete postići isti efekat čak i kada biste pazarili najskuplji poklon iz prodavnice.

Za izradu čestitke u obliku poljupca trebaju vam: makaze papir u boji veličine A4 (možete malo deblji od standardnog ili čak karton, takođe ako želite veću čestitku, uzmite veći komad papira) običnu drvenu olovku, marker, lenjir

Uputstvo za izradu čestitke

1. Položite vaš papir po dužini i neka vam veličina (visina) čestitke bude npr. 12 cm, a širina stranica neka je 8 cm što znači da je širina osnovne, središnje čestitke 16 cm. Kada se stranice poklone one treba da prekriju središnji dio čestitke. Sada podijelite vašu čestitku tako da dobije svoj željeni oblik, povucite linije lenjirom i tako napravite čestitku.

2 .Naredni korak sastoji se u tome da napravite lica koja će se sjediniti u poljupcu. Najbolje bi bilo kada biste našli zajedničku fotografiju i prema tome oslikali vaše profile. Prvo ćete sa jedne strane nacrtati lice običnom drvenom olovkom pa tek kada vam izgled bude odgovarao, podebljate linije markerom ili hemijskom olovkom. Obratite pažnju da usta ostavite malo otvorena, tako da biste mogli da ih spojite u poljubac. Nakon što ste isjekli jednu stranu na čestitki, prislonite je na drugu neisječenu stranu i precrtajte konture nosa i usana. Pošto ste to uradili, iscrtajte lice na drugoj strani čestitke ali neka vam nos i usne služe za smjernice, kako bi se strane kasnije mogle uklopiti. Isjecite i drugu stranu, te spojite likove. Vaša čestitka mora da izgleda kao na ovoj slici, te je najbitnije da usne iscrtate prema tačnim mjerama kako bi čestitka ispunila svoju funkciju. Samo malo strpljenja pri proračunavanju, crtanju i sječenju i dobićete željeni oblik.

3. Posljednji korak jeste u stvari dekoracija čestitke. Pokušajte što više da učinite da ovi likovi podsjećaju na profil vas i vašeg partnera, obratite pažnju na tip kose i frizuru, detalje u vidu naočara ili možete da nacrtate omiljeni nakit koji voljena osoba voli da nosi. Predlažem vam da lica na kraju uokvirite crnim markerom, jer će se tako bolje uočiti svi dijelovi. Unutar česitke ispišite poruku koju će samo vaša voljena osoba prepoznati na šta se to odnosi, i , naravno, ne potpisujte se. Na videu možete pogledati kako da napravite čestitku za voljenu osobu, izrada će vam zahtijevati neko vrijeme jer se sastoji od mnogo sitnih detalja ali svakako je prelijepa u konačnoj verziji kada se otvori