10 sätt att få ut det mesta av din lösenordshanterare

För lösenordshanterare med endast lokal lagring som KeePass kan du vanligtvis arbeta fram liknande lösningar med lite extra armbågsfett (t.ex. installera plugins, manuell synkronisering mellan enheter, etc). Försöker du fortfarande hitta dina egna lösenord och sedan överföra dem till din lösenordshanterare? Spara dig själv besväret. Använd din tjänsts lösenordsgenerator. Det kommer att skapa mycket säkrare lösenord som verkligen är slumpmässiga, och du kan enkelt justera inställningarna så att de matchar webbplatsens lösenordskrav. För att göra denna process helt sömlös, använd din lösenordshanterarens webbläsartillägg. Det kommer inte bara att hantera lösenordsgenereringen, utan också spara det på ditt konto. Efter att ha registrerat sig för en lösenordshanterare online fortsätter vissa människor att bara logga in via en webbläsare för att hämta sin inloggningsinformation. Ett snabbare sätt att hantera dina lösenord är att installera din tjänsts webbläsartillägg, som du kan använda för att automatiskt fylla i ditt användar-ID och lösenord. På samma sätt innebär att du installerar din tjänsts mobilapp på din telefon att du snabbt och säkert kan använda din inloggningsinformation när du är på språng.

Hur går det med dessa nyårslöften? Om du håller ut, bra för dig. Många människor gör det inte. Jag började fundera över detta problem i december när författaren David Epsteins nyhetsbrev Range Widely hävdade att "nyårslöften faktiskt fungerar förvånansvärt bra". Epstein pekade på beteendeekonomen Katy Milkmans arbete, författare till How to Change och medupptäckare av "fresh start-effekten". Nystartseffekten är en tendens att behandla vissa datum som födelsedagar eller nyårsdagen som en språngbräda för personlig förändring. Många andra datum kan användas som en nystart. Milkman och hennes kollegor, Hengchen Dai och Jason Riis, bjöd in forskningsdeltagare att registrera sig för e-postpåminnelser som var utformade för att sporra dem mot sina mål. Vissa fick veta att påminnelsen skulle skickas "den tredje torsdagen i mars". Andra fick höra att den skulle skickas "den första vårdagen". I båda fallen skickades den den tjugonde mars, men upptaget var mycket större för en e-postpåminnelse den första vårdagen.

Och om du tänker på det i termer av veckor – eller, ännu värre, månader – så är det dags för ett seriöst väckarklocka. På den mest grundläggande nivån är det du är ute efter snabbast möjliga tid till insikt. Ju snabbare du kan ställa och svara på frågor med data – och ju mer realtid data är – desto snabbare kan du fatta bättre beslut. Ta fler beslut bättre och snabbare än dina konkurrenter och du vinner. Men det är mer än så, egentligen. Den sanna skönheten med att dra ner tid till insikt är hur det förändrar sättet du närmar dig affärsbeslut i första hand. När tiden till insikt sjunker från veckor eller dagar till minuter eller sekunder, börjar gränsen mellan "strategiskt" och "operativt" beslutsfattande att suddas ut. När du går från 400 till 70 000 frågor om dagen inser du snabbt att "strategiskt kontra" beslutsfattande är en falsk dikotomi. När människor talar om "strategiskt" beslutsfattande, menar de vanligtvis att "ta fler parametrar i beaktande." De syftar på den typ av beslut där du vill kunna ta dig tid och ställa många frågor.

Förutom att genomföra din marknadsföringsplan finns här några effektiva appmarknadsföringsstrategier som du kan använda. Bli presenterad av Apple i App Store: Om du lyckas med detta kommer du att vinna stort. Även om det inte finns något garanterat sätt att göra detta, finns det saker inom din kontroll för att maximera dina chanser! Kör en betald-till-gratis-kampanj: Om din app är en betald, kan det generera berg av nedladdningar att gå gratis under en kort period och få ut ordet under den perioden. Här är en fallstudie av hur en av dessa kampanjer genererade 100 000 nedladdningar! Öka ditt ASO-spel (optimering av appbutiker): ASO slutar inte när din app lanseras! Du kan fortfarande påverka upptäckten av din app i App Store genom att justera appens metadata. Använd denna 5x appbutiksoptimeringsstrategi för de bästa tipsen om hur du gör det. Influencer-marknadsföring: Detta är överraskande nog en bra strategi för appar! Hitta influencers som har målgrupper som passar dina appar inriktade på demografi.

Du behöver inga tjusiga ingredienser för att "fånga" vildjästen eller få igång den – den finns redan i mjölet. Dessutom anpassar sig jästen till vilken miljö den än befinner sig i. Efter en dag eller två börjar det bildas bubblor i starteren, vilket indikerar att vildjästen börjar bli aktiv och föröka sig. För att hålla jästen glad matar vi förrätten med färskt mjöl och vatten under de kommande dagarna, tills förrätten är bubblig och böljande. När den når det skummande, böljande stadiet är förrätten redo att användas. Läs mer: Vad är skillnaden mellan Levain och Starter? Det här receptet använder vanligt, vardagligt allsidigt mjöl, men du kan säkert göra surdeg med hjälp av helvete, råg eller någon annan typ av mjöl. Vildjäst finns ju överallt! Om det här är första gången du gör surdeg, skulle jag rekommendera att börja med mjöl för alla ändamål eftersom det tenderar att bete sig mest förutsägbart.