Prirodni lijek protiv kašlja i bronhitisa

Ocijeni tekst
(0 glasova)

 

Uz zimu i niske temperature dolaze i razne bolesti, a upravo su najmnogobrojnije one koje se tiču disajnih organa. Kako su tome najviše izloženi oni najmlađi, tako je i ovaj recept prilagođen svim uzrastima. Uz nekoliko običnih i namirnica koje su vam nadohvat ruke možete napraviti napitak koji ublažava simptome kašlja i bronhitisa.

Za ovaj lijek vam je neophodno sljedeće:

  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 oraha u ljusci
  • 4 kocke rahat lokuma od ruže
  • 4 negro bombone
  • 1 litar vode

Priprema:

U posudu nasuti litar vode. Oprati crveni luk, ali ne uklanjati ljusku, zatim ga staviti u posudu sa vodom. Orahe u ljusci oprati, slomiti, pa i jezgro i ljusku staviti u vodu. Rahat lokum i negro bombone isjeckati na sitne komade, a zatim i njih staviti u posudu sa vodom.

Sve sastojke kuhati na umjerenoj temperaturi dok se količina tečnosti ne smanji na 0,5 litra. Lijek držati u frižideru, te piti ujutru i naveče količina koja staje u malu čašu za rakiju.

 lijek1

Poljednji put uređeno utorak, 30 novembar 1999 00:00

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu