Kako prepoznati onog pravog – 9 stvari koje vam nikad pravi muškarac neće uraditi

Ocijeni tekst
(1 Glas)

U narednom tekstu možete da pročitate devet situacija u koje vas pravi muškarac neće dovesti. Svi primjeri odlični su pokazatelji da li stvari štimaju u vašem odnosu ili ima onih koji govore drugačije. Kako to obično biva kada su u pitanju osjećanja, zaboravimo na razum i teško prepoznajemo stvari koje nisu dobre. Ako u tekstu ipak prepoznate ponašanje vašeg muškarca, vrijeme je da mu okrenete leđa i zaista pronađete onog koji umije da voli i poštuje.

1.Pravi muškarac nikada neće davati negativne komentare povodom vašeg izgleda

„Možda bi bilo ljepše da malo smršaš“, „ Nosi šminku uvijek, ne stoji ti baš najljepše prirodni izgled“, „ Bilo bi dobro da ti je duga kosa“...

 

Ovakve i slične rečenice sigurno utiču na samopouzdanje žene, naročito kada imamo u vidu da su upućene od nekog do čijeg mišljenja nam je veoma stalo. Ipak, njih Mr Right nikada neće izgovoriti. Ne zaboravite da je ljubav prava i iskrena samo onda kad volite nekog kakav zaista jeste, sa svim manama i vrlinama. Ako mu se, pak, ne dopadate, šta radi sa tu, zašto ne traži onu koja mu odgovara?

 

 2.Mr Right nikada neće narušiti vašu privatnost

 

Uzajamno povjerenje je osnova, temelj stabilne i zrele veze. Kada je u pitanju normalan i ispravan odnos, nijedan partner neće imati potrebu da bilo šta krije, a samim tim tako ni da sumnja u onog drugog.

Provjeravanje poruka, facebook profila, poziva na telefonu...niko nema pravo da vam to čini, niti u bilo kojem slučaju da narušava vašu privatnost. Ovakve stvari nisu ispravne čak ni onda kada ste ostavili otvoren laptop sa svim pristupima, zaboravili telefon, i sl. U ljudskoj prirodi stoji radoznalost, ali je ipak od zadovoljenja naše radoznalosti bitnije da ispoštujemo one koje volimo i njihovu privatnost. Ako su to stvari koje se vama dešavaju, i ako neko sumnja u vas i vaše postupke, onda vam dovoljno ne vjeruje i ne poštuje vas, pa mu takvom nije mjesto pored vas. Ipak, uzajamno povjerenje podrazumijeva da niko u vezi nema šta da krije, pa ako ste vi neko u čijem telefonu ili glavi se kriju tajne, postavite sami sebi pitanje, šta radite sa nekim koga ne poštujete i prema kome niste iskreni.

 

3.Pravi muškarac nikada vas neće obeshrabriti

 

Pored povjerenja, podrška je jedna od najbitnijih stavki u vezi. Ukoliko osoba sa kojom ste ne podržava vaše stavove, ambicije, snove i želje, sputava vas u vašim namjerama i planovima, onda je zasigurno da vam neko takav ne treba ni kao poznanik, a još manje kao neko uz koga treba da provedete život, i podijelite lijepe, ali i ružne stvari.

 

4.Pravom muškarcu nikada ne morate da dokazujete koliko vrijedite

 

Ukoliko ste i vi neko ko u vezi stalno ima potrebu da se dokazuje, na bilo kojem planu, onda ste svakako neko ko gubi svoje dragocjeno vrijeme. Osoba koja je sa vama, treba da vas voli zbog onoga što jeste i zbog onoga kakvi jeste, i kojoj ne morate da se dokazujete u uspjesima, svom fizičkom izgledu, da dokazujete ljubav poklonima...Emotivni odnos nije projekat niti posao u kojem morate da dokazujete svoja umijeća i znanje. Za onog pravog nećete činiti ništa da dokažete, nego biti opušteni i raditi ono što osjećate. A ljubav čini čuda.

 

5.Pravi muškarac neće dozvoliti da se osjećate usamljeno

 

Veza se ne zove bez razloga vezom, jer u njoj dvije osobe treba da funkcionišu kao tim i da budu „povezane“. Svaka veza treba da olakšava život, čini ga ljepšim i boljim, a ne da ga zakomplikuje. Desi se da svaki čovjek ponekad bude neraspoložen, mrzovoljan, depresivan i nezainteresovan, ali to bi ipak trebala da bude prolazna faza i trenutno raspoloženje.  Ako ste usamljeni u njezi veze, ulaganju u nju, i neko ko se jedini trudi, taj drugi sigurno to ne zaslužuje. Kada u vezi počnete da se osjećate usamljeno i nezadovoljno, kada se umorite od dokazivanja i ubjeđivanja, pravo je vrijeme samo za jedno – prekid agonije!

 

6.Onaj pravi nikad ne vara

 

Iako za ovo postoji bezbroj argumenata, kao i u tvrdnji da čovjek ne treba svoj cijeli život da provede sa jednom osobom, to ipak ne opravdava bilo koga da vara. Čovjek savremenog društva treba da prihvati da je monogamno biće i da je osoba sa kojom je u vezi stvar njegove lične odluke. Ako je ipak bilo ko u vezi na ovo sposoban, to znači da nema ljubavi uz koju ide i prethodno navedeno – poštovanje. Niko nije primoran i uslovljen da bude s nekim, ako i jeste, onda svakako takvu vezu treba pod hitno da prekine.

 

7. Pravi muškarac poštuje

 

Osoba koja vas voli, nikada vam neće uskratiti ni poštovanje. Muškarac koji zaslužuje ljubav neće pokazati ljubav samo prema vama, nego i prema ljudima u vašem životu, kao i prema onome što radite. On neće omaložavati na bilo kakav način osobu, njen materijalni ili bilo koji drugi status, njeno porijeklo, inteligenciju, i sl.

 

8.Pravi muškarac nikad ne izbjegava važne razgovore

 

Kao i svaka zrela osoba, tako i onaj pravi zna da bez razgovora nema ni zrelog i normalnog odnosa. Bez obzira o kakvim razgovorima je riječ, bilo da su oni koji se tiču samo muškarca i žene, porodični, ili nekih drugi, bitno je da su oni zdravi, konstruktivni, čak i onda kad se vodi rasprava o nekom problemu. Pravi muškarac zna da onda kad se pojavi problem, on što prije mora da bude i riješen i da njegovo rješavanje ne smije da se odgađa, jer u životu već brzo naiđe neki drugi problem. Ovo „pravilo“ treba svaka osoba i na sebi da primijeni, jer bilo kakvo odlaganje ne donosi rješavanje problema.

 

9.Pravi muškarac NIKADA vas neće zlostavljati

 

I na kraju, ne zaboravite ono što nikada ne smijete dozvoliti – niko ne smije da vas zlostavlja na bilo kakav način. Zlostavljanje u bilo kakvom obliku je zlostavljanje – oduzimanje slobode, pravo na mišljenje, druženje i kretanje, izbor u bilo čemu, psihička ili fizička tortura – stvari su koje nikad nijedna osoba ne smije da trpi. Nijedan pravi muškarac ne traži nježniju i ljepšu polovinu da bi liječio sopstvene frustracije i komplekse, oni se ipak liječe na nekom drugom mjestu i na drugačiji način.

 par1

I ne zaboravite, sve navedeno podjednako se odnosi na oba pola. Jedino prava žena zaslužuje pravog muškarca. Ljubav je ljubav – ne razlikuje muški i ženski rod, osim naravno, gramatički.

Poljednji put uređeno ponedeljak, 23 mart 2015 17:19

Više iz ove kategorije: « Kako voleti
Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu