Ideje za kišni dan

Ocijeni tekst
(2 glasova)

Skoro svakodnevne ljetne kiše nisu razlog koji će da pokvari dan. Izdvojite za sebe bar jedan od naših prijedloga i učinite da svaki dan bude poseban i drugačiji. Zar je za najljepše trenutke bitno koje je godišnje doba?!

1. Provedite vrijeme uz čašu dobrog vina i sa onima koje dijele slične poglede na svijet. Uživajte u toploj atmosferi, ugodnom razgovoru i pogledu kroz prozor okupan kišom.

ideja

2. Nije li idealna okolnost da iskoristite boravak u kući tako što ćete sa Vašim najmlađim presložiti garderobu u ormaru? Pustite muziku koju volite i prepustite se uživanju u običnim stvarima.

kisa ormar

3. Budite kreativni. Za ovakve stvari ne morate da iziđete iz Vašeg doma. Jedna plastična flaša i boja po želji prilika su da napravite poklon dragoj osobi. Poslije toga obucite čizme, uzmite kišobran i pozvonite joj. Kreativnost i kiša mogu biti prilika da zajedno doživite najljepše trenutke.

kisa kreativnost

4. Sa Vašim najmlađim napravite čamac od papira. Naspite u posudu vodu i igrajte se. Oni odvažniji mogu da puštaju čamce u lokvama na kišnim ulicama.

kisa camci

kisa camac plovi

5. Uzmite telefon ili foto-aparat u ruke i zabilježite najbolje kišne trenutke. Od toga napravite umjetničke fotografije na Vašem zidu. Znate li kakav okvir želite? Dovoljno je da nas pratite, sve ideje nalaze se baš ovdje.

kisa fotografije

6. Sami ste i imate vrijeme na raspolaganju? U policama Vam stoji knjiga koju dugo planirate da pročitate. Napravite topli čaj, sjedite u omiljeni naslonjač i prepustite se. Čujete li kako kapi kiše upotpunjuju užitak?

kafa i knjiga

7. Obucite Vašim najmlađim kabanice i čizme i zajedno sa njima otiđite u potragu za oblim kamenčićima. Zašto? Poslije toga imaćete priliku sastavljati riječi od svojih i originalnih slova.

kisni

kisa abeceda

8. Ako Vam ostane još malo slobodnog vremena kad se vratite, uzmite karton, makaze i konac i napravite figure po želji. Ostatak dana najmlađi mogu da provedu u igri sa igračkama koje su zajedno sa Vama napravil.

ideja za djecu

9. Vrijeme je da se pozabavite sobom. Otiđite u prirodu, razmišljajte, smislite ideje, šetajte, posmatrajte. Poslije toga moći ćete više.

kisa

10. Neka za današnji ručak bude izbor bogata trpeza sa poslasticom. Servirajte sa ukusom još i sto i prepustite se toplom ručku i domu, dok napolju pada kiša.

Rucak na kisi

rucak1

kolac

sto

11. Ipak, bez volje i ljubavi, nema ni ideja. Nije li sve besmisleno ako u to ne unesete bar malo ljubavi i zadovoljstva? Ko Vas to čeka na kiši, ne prepuštajte prilike. I ovaj ljetni dan je samo jedan i gubi bitku sa vremenom. 

kisa poljubac

Poljednji put uređeno nedelja, 01 februar 2015 17:53

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu