Beograd – Gdje izaći i kako se provesti

Ocijeni tekst
(0 glasova)

 

Kao jedan od najstarijih gradova u Evropi, Beograd je oduvijek bio mjesto koje za svakog može da ponudi bogat sadržaj, kako u dnevnom aranžmanu, tako i kad je u pitanju noćni život. Zbog svoje istorijske priče, geografskog položaja, mnogobrojnih kulturnih znamenitosti i različitih kulturnih uticaja, za svakog ko se jednom nađe u ovom milionskom gradu, sigurno će bar jedno mjesto pronaći put do srca i zauvijek ostati u najljepšem sjećanju.

Od 24.10.2014. održaće se poznati 30. Beogradski džez festival, a predstaviće se kako domaći, tako i strani izvođači. Ovaj festival traje do 27.10, a mjesto održavanja je Dom omladine. Pored ovog muzičkog događaja, hrvatski muzičar Gibonni održaće koncert planiran za 21. i 22. decembar u Sava centru. Ovaj koncert nazvan „Gibonni Acoustic“ ovog dalmatinskog kantautora predstaviće beogradskoj publici na potpuno drugačiji način u jednoj intimnijoj, akustičnoj svirci. U velikoj sali Doma sindikata, 18. oktobra, legendarna pjevačica Joan Baez održaće koncert. Pored toga što je vrstan muzičar, ova žena, borac za ljudska prava, ime je čije su zasluge nemjerljive na oba polja.

Ove godine, 59. međunarodni beogradski sajam knjiga počinje nešto kasnije, 26.10. i traje do 2.11. U halama beogradskog sajma u trajanju od osam dana, ovogodišnji sajam knjige pod sloganom „Vreme je za knjigu“, predstaviće oko 450 direktnih izlagača, od kojih je preko 30 iz inostranstva. Ovogodišnji počasni gost je Narodna Republika Kina koja će predstaviti svoju bogatu književnu i izdavačku produkciju. Pored Kine, učestvovaće i izdavači iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Velike Britanije, Austrije, Španije, Njemačke, Japana, Bjelorusije, Irana, Grčke, Hrvatske, Holandije, Indije, Rusije, Angole i Francuske.

Pored ovih kulturnih sadržaja, noćni život u Beogradu za svakog može da pruži nezaboravan provod. Jedno od takvih mjesta je Parlament, novootvoreni klub u Beogradu, čija je osnovna ideja okupljanje najtraženijih muzičara elektronske muzike sa domaće scene. Ono što ovaj klub izdvaja od drugih jeste koncepcija koja podrazumijeva različite tematske večeri, a koji u predstojećim hladnim danima sa svojom raznovrsnom ponudom sigurno može da pruži vrhunski užitak i zabavu koja je nesvakidašnja. Smješten u luksuznom dijelu grada, ovaj elitni klub prima oko 450 ljudi, a sama zabava nema ograničenja – traje sve do posljednjeg gosta.

Beograd kao vječna inspiracija umjetnika i grad koji iste prima otvorenog zagrljaja, sigurno će svojim duhom osvojiti bar jednom pričom koju nudi. Pozorišne predstave, festivali, muzeji, restorani sa raznovrsnom i bogatom ponudom, kafe-barovi, ulice od života koji pršti u svakom njenom atomu, i život iznad svega – razlog je zbog kojeg treba izdvojiti jedan nemjerljivi tren života. Onaj koji nas iznova zove da mu se vratimo.

 beo 1

Poljednji put uređeno utorak, 07 oktobar 2014 21:05

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu