Kuća & Vrt

Kuća & Vrt

Koliko je samo stvari koje možete uraditi sami na vašoj kući ili u vašem vrtu? POgledajte šta vam nudimo u ovoj kategoriji.

Cvjetni abažur

cvjetni abazur 1

Evo jednog jednostavnog načina da dekorišete abažur, sjenilo vaše lampe. Ako nemate adekvatno sjenilo, abažur, već smo u ranijim tekstovima objasnili  kako se pravi abažur tj. sjenilo za lampu.

Kako napraviti plastenik od plastičnih boca

plasticne_boceEvo jedne zaista interesantne ideje. Napravimo plastenik reciklirajući plastične boce koje možemo naći na svakom koraku. Ovako ćemo pomoći i majci prirodi, a i sebi jer ćemo za nevjerovatno mala ulaganja dobiti korisnu i jako praktičnu stvar.

Kako napraviti tronožac

tronoacU ovom interesantnom vodiču ćete naučiti kako napraviti hoklicu - tronožac. Ovaj komad izrađuje se u celini od drveta i na tradicionalan način (spajanje nogara), što ga čini potpuno zdravim proizvodom.

Uradi sam - Pokretna polica - sto sa točkićima

napraviti_policu_sa_tockicima_0Potrošite malo vremena, minimalno novca i napravite sami višenamjensku policu - sto. Ovaj jednostavan oblik, prilagodljiv svim situacijama, može da se koristi kao stočić u kojem će te servirati svojoj dragoj ili dragom doručak, policu za laptop koji ide svuda sa vama ili neku opciju za koju se vi odlučite. Naravno ovo je samo uputstvo za izradu. Ukoliko želite ovu policu u drugoj boji, drugačijem materijalu, dimenzijama koje vama odgovaraju, slobodno pustite maštu na volju...

Opremanje kupatila - savjeti i preporuke

opremanje_kupatilaNema boljeg mjesta za početka dana od čistog i lijepog kupatila. Zbog toga je opremanje kupatila podjednako važno kao i izbor namještaja i opremanje bilo koje druge prostorije.

Opremanje kupatila smatra se za jednu od najvećih i najtežih investicija. Kako da napravimo to ulaganje? Savjete i preporuke možete naći u sljedećem videu koji smo izdvojili za vas:

Kako napraviti radni sto

kako_napraviti_radni_stoHmm treba vam radni sto određenih dimenzija, a ne znate kako to da izvedete, a da to prilikom ne potrošite mnogo novca. Evo jedne zgodne emisije koja vam pokazuje kako da sami napravite radni sto. Ovo je zgodan prijedlog kako da potrošite vikend.

Pogodnosti su mnoge. ako se odlučite da napravite radni sto po principu uradi sam. 

1. možete sami da birate materijal i kvalitet materijala

2. sami birate boju i dimnezije 

3. osjećaj je mnogo bolji ukoliko to napravite sami.

Kako napraviti i ugraditi policu - video uradi sam

Evo jedne zgodne emisije pod nazivom Radim gradim u kojoj je do detalja objašnjeno kako po principu uradi sam možete da napravite višenamjensku policu i da je monitrate negdje u vašem domu. Najvažnije je da se ne obeshrabrite i da pokušate sami ovo da izvedete. Napraviti policu je jednostavan zadatak i ako naučite kako to da uradite sami uštedićete vrijeme i novac i što je najvažnije utrošićete svoje vrijeme kvalitetno i osjećati ćete se mnogo  bolje.

Napravite nevidljivu policu za knjige

 

nevidljiva_polica_za_knjige

Ovo sigurno još niste vidjeli. Polica je nevidljiva, zapravo ne postoji, a knjige su dosegle deveti stepen, devetu kapiju duhovnog napretka. Da one levitiraju. Ne vjerujete. Pogledajte fotografiju još jednom.

E, sada šalu na stranu i krenimo na posao. Naučite kako napraviti ovaj jednostavni i jeftini trik i zadivite svoje prijatelje.

Kako napraviti sto - oblik skulpture

Ako ne znate kako da potrošite vikend koji nam dolazi evo jednog zgodnog primjera koji možete jednostavno sprovesti u praksi. U ovom uputstvu, koje je za vas pripremio interenet magazin Uradi sam, možete naučiti kako napraviti sto za dnevni boravak ili radnu sobu u jednom prefinjenom dizajnu koji podsjeća na skulputru. Ostanite sa nama i naučite kako napraviti sto.

Kako ukrasiti stari drveni ormarić

Ako imate neki star drveni ormarić oronulog, trošnog izgleda, razmislite da ga malo osvježite. Ovo je zapravo prijedlog dekupaž tehnike, pomoću koje i najstariji predmeti dobijaju nov izgled i mogu da se prilagode i modernom ambijentu. Sjetimo se koliko je tih starih stvari koje smo bacili, a zapravo su bile vrijednije od mnogih moderno napravljenih od nekvalitetnih materijala. Dekupaž tehnikom možemo da osvježimo razne predmete, kao što je sto i sl.

Kako napraviti zidnu dekoraciju

U ovom tekstu možete naučiti kako na jednostavan način i jako jeftino možete napraviti dekoraciju za zid u dnevnom boravku, dječijoj sobi ili bilo gdje, u zavisnosti od toga kakav ukrasni papir izaberete.

Kako napraviti postolje za cvijeće od starog panja

 

Evo jedne lijepe ideje: kako da izradite postolje za cveće od panja. To će u svakom slučaju biti jedinstven ukras jer sadrži deo nepatvorene prirode. Gde naći panj? U šumi, kod rođaka na selu, u Gradskom zelenilu ili na reci koja izbacuje najlepše primerke. Sa veoma malim ulaganjem i dosta kreativnosti jedan običan panj možemo da pretvorimo u najorginalniju saksiju za cvijeće.

Stalak_za_cvijece_0

 

Šta nam je potrebno:

  • Panj
  • testera
  • bušilica
  • burgija
  • svrdlo
  • dlijeto
  • čekić
  • četka
  • lak
Strana 5 od 6

Pratite nas i na Fejsu