Ideje za prvačiće

Ocijeni tekst
(0 glasova)

 

Prije svega, potrebno je pripremiti radni kutak u stanu u kome će se dijete osjećati prijatno i moći neometano izvršavati đačke obaveze. Uz radni sto i stolicu odgovarajuće visine za pisanje, poželjno je da se u sobi nađe i što više polica. U njima će se sav potreban školski pribor i udžbenici uredno organizovati, te tako olakšati đaku snalaženje i omogućiti što bolju organizaciju.

             Pri ruci treba da se nađe sav materijal koji će u djeci probuditi želju za stvaranjem i kreativnim izrazom. Ne zaboravite im pripremiti raznobojne papire, makaze, ljepila, komadiće platna, konce, ukrasne trakice, te razne druge sitnice od kojih će u njihovim rukama nastati prava mala remek djela.

            Kako bi im novi radni prostor bio što privlačniji za boravak, možete ga zajedno uljepšati raznim veselim i korisnim detaljima. Uz pomoć kistova, iscrtajte zidove šarenim slovima i predmetima koji ih asociraju na njih, baš kao u slovarici. Dio zidne površine prefarbajte posebnom bojom koja će mu dati teksturu poput školske table. Ovakva tabla će im služiti kao podsjetnik za svakodnevne obaveze, a ujedno i za vježbanje pisanja. To će im sa raznobojnim kredama postati omiljena zabava. Od stare tegle, limenke ili čaše uz malo špage i ljepila napravite vesele posude za olovke i bojice. Jednobojna lampa će sa motivima sa salveta i dekupaž ljepilom postati omiljeno društvo Vašeg đaka uz svaku lektiru i zadaću. Raspored časova je neizostavan za svakog školarca. Napravite zajedno svoj unikatni raspored sa motivima i asocijacijama po kojima će djetetu biti najlakše pamtljiv. Neka i sveske malog učenika budu posebne. Obložite korice slikama omiljenih crtanih junaka, dodajte im mašnice od platna, zalijepite dugmiće, napravite ih u raznim bojama, gdje će svaka predstavljati asocijaciju na predmet za koji je namijenjena.

            Sve ove ideje su i prijedlozi čime da obradujete budućeg prvačića, jer su im u ovom periodu pokloni posebno važni.

             Na što više zanimljivih načina usmjerite dijete da stvara i ispoljava svoju kreativnost, te tako dobija radne navike. Ako Vama ponestane ideja, ne brinite, njima nikada neće.

            Imajte uvijek na umu da su igra, ideje i mašta iznjedrili najveće genijalce.

Za ostvarivanje ovakvih i sličnih ideja, možete da se obratite SanjaonicahandArt.

SRETNO, PRVACI!

sanj

Poljednji put uređeno nedelja, 01 februar 2015 16:53

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu