Šta odabir destinacije govori o vama

Ocijeni tekst
(1 Glas)

 Svaki čovjek najčešće prema svojim mogućnostima bira destinaciju, ali ipak ovaj element nije presudan. Koliko različitih ljudi, toliko različitih i želja, jer dok neki teže ka mjestima u kojima će doživjeti avanturu, drugi žele samo jedno – mir i odmor. U narednom tekstu saznajte šta odabir destinacije govori o vama i vašem karakteru, a stručnjaci kažu da o čovjeku na taj način možemo da saznamo mnogo.

Neobične destinacije

Ljudi koji biraju neobične destinacije (kao što su Iran, Turkmenistan, i druge), iako to možda neće priznati pomalo su snobovi i elitisti. Svojim neobičnim izborom koji najčešće biraju bez određenog razloga žele u stvari da pokažu kako su drugačiji i bolji od drugih, te da bi tako pokazali da je njihov ukus u odnosu na njih istančan i bolji. Oni nisu zainteresovani za mjesta na koja idu mnogi, jer na ovaj način nemaju priliku da pokažu da su „posebni“, i da ne pripadaju samo jednoj običnoj masi. Ipak, ovdje ima i izuzetaka, pa neki pojedinci zaista žele da upoznaju neke neobične destinacije, ali zato imaju sopstvene razloge koji nemaju veze sa drugima. Najčešće su to oni koji imaju radoznao i avanturistički duh, te želju da upoznaju druge zemlje, kulture i ljude.

neobicne

Oni koji ne mogu da odole Parizu

Iako je destinacija koju biraju svi oni koji mogu sebi to da priuste, iako je stalna tema i konstanta kada su u pitanju putovanja, od Pariza ipak ne odustajemo. Oni koji biraju ovu destinaciju – mogu da budu sve, te ih je teško definisati, jer u Parizu svako može da pronađe nešto za sebe. Oni koji slave ljubav i žive zbog nje uputiće se prema gradu ljubavi, oni koje se dive velelepnim građevinama i uživaju u arhitekturi, opet će mu teško odoliti...Razloga je mnogo, kao i ljudskih karaktera. Iako će vam reći da su Parižani neljubazni prema turistima, to vas neće spriječiti u želji da uživate u francuskim kroasanima, finoj šoljici jutarnje kafe, svjetlima Eiffelova tornja, romantičnim ulicama, bajkama i Disneyjevim crtićima...

pariz

Indija za individualce

Indija je destinacija koju biraju uglavnom oni hrabri i odvažni. Ovo je mjesto na Zemlji za one koji vole različitost u svemu, drugačiju kulturu, drugačije ljude, hranu, stil života, higijenske uslove. I gužvu na svakom koraku. Sve navedeno je karakteristično za ovu zemlju od strane jednog Zapadnjaka, a upravo oni koji je biraju, skloni su i misticizmu, religioznosti i znatiželji. Ova zemlja je spoj mnoštva religija, tajanstvenih hramova, pa je biraju oni znatiželjni koji mogu da se uhvate u koštac sa svakim izazovom sa kojim mogu da se susretnu na svakom pedlju ove zemlje. Individualci, okrenuti duhu, sebi.

indi

Meksiko za hedoniste

Oni koji su posjetili Meksiko, nisu pohvalno pričali o njegovim higijenskim uslovima. Ipak, to uglavnom nije barijera da se Meksiko posjeti iznova. Ovu destinaciju najčešće biraju oni koji žele jedno – ludu zabavu, koja je ovdje nesumnjivo nešto što će zadovoljiti svaki apetit. Meksiko je sinonim dobre zabave, ludog partijanja, potoka tekile, i plesa uz mariachije. Domaćin daje sve od sebe da dočara živi duh svoje zemlje, pa čini sve da uveseli i zabavi svoje goste. A Meksiko biraju baš oni – hedonisti, otvoreni i veseli ljudi, kojima je cilj samo jedno – odmor i dobra zabava.

meksiko

Havaji – raj za avanturiste i radoznale

Iako je tamo negdje, i one koji ga odaberu (a biraju ga često), od civilizacije tada dijeli nepregledni okean, ovo ostrvo nesumnjivo je raj za one koji su skloni avanturi i imaju istraživački duh. Isto tako, za put na Havaje neophodno je mnogo toga, pa oni koji ga biraju najčešće imaju i dobre organizacijske sposobnosti. Ovdje nema glamura, sjaja i „maski“, jer je ova destinacija koja prije svega traži i pruža udobnost. Skinite neudobne cipele, obucite lagano, prozračno, i kupite kartu za neki drugi svijet.

havaji

 

Poljednji put uređeno utorak, 30 novembar 1999 00:00

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu