Najinteresantnije turističke destinacije

Ocijeni tekst
(2 glasova)

 Na svijetu postoji bezbroj turističkih destinacija, koje nisu toliko poznate, ali svojom ljepotom i egzotikom nude nenadmašiv užitak. U narednom tekstu ćemo vas upoznati sa nekim, a na vama je da birate, jer ono što želimo i čemu težimo, jednom se i ostvari. Stara izreka.

Kuba – poluostrvo Varadero, raj na zemlji

Varadero je jedna od najpoznatijih i najekskluzivnijih destinacija u Kubi, a ovo ljetovalište smješteno je na udaljenosti od 150 km od glavnog grada Havane. Ujedno je jedno od najznačajnijih centara Kariba. Ovo mjesto krasi dugačka plaža od 28 km koja je prekrivena prekrasnim bijelim pjeskom. Ono što je sigurno, jeste da će vam njena prostranost omogućiti da nesmetano uživate i nađete mjesto na kojem ćete se izolovati i uživati u miru i ljepoti. Kada „napunite baterije“, i poželite da se zabavite, provedete i odete na večeru ili ručak, na raspolaganju ćete imati veliki broj klubova, hotela, restorana, barova, itd, u kojima svako može da pronađe nešto za sebe.

Prirodne ljepote ovog mjesta su svakako nešto što Varadero čini najinteresantnijim jer u njemu ima obilje pećina, stijena i laguna, a u obližnjim gradovima i ekoloških i istorijskih znamenitosti. Rio Kanimar je park koji djeluje gotovo nestvarno i u kojem sebi možete da priuštite i vožnju brodom kako bi u potpunosti uživali u veličanstvenom okruženju. Ili da jednostavno legnete na travu i prepustite se trenutku. Ovo kubansko rajsko mjesto izazov je i za sve ronioce koji žele da izučavaju i upoznaju svijet koji je sakriven u dubinama, a more koje je prozirno i čisto nudi pogled čak i do 30 – 40 metara u dubinu. A u tom svijetu ima svega – jastoga, kornjača i riba, korala, starih brodova...More je ujedno izazovima i drugim zaaljubljenicima u vodu, poput ribolovaca. I ono što upotpunjava ovu priču o mjestu iz bajke, jeste da temperatura ne pada ispod 24 stepena, čak ni zimi...

varaderoo

Kolobraro – priča o ukletom italijanskom gradiću

Ako govorim neistinu, neka ovaj luster padne.“

Smješten na jugu Italije, ovaj gradić nosi titulu najukletijeg grada u Evropi. Reputaciju je zaslužio iz mnoštva razloga, a neki od njih gotovo da djeluju bizarno. Vještice i čudne nesreće, priče o bebama koje se rađaju sa duplim organima, sumnjivim klizištima i ukletim ruševinama, dovoljno je da ga se plaše i oni najhrabriji. Putnici koji se nađu u ovom mjestu, znajući za sve ovo, stišću gas i prolaze što brže, a bizarnost je još veća što ih u tome ne zaustavlja ni policija. Naravno, na ovoj priči oni pametni sagradili su i biznis, pa se tako u Kolobraru svakog ljeta organizuje festival koji od reputacije malog grada pravi magičnu atmosferu. Ipak, Italijani u širokom luku zaobilaze bilo šta što se vezuje za ovaj grad, pa je tako samo izazov za turiste koji vole avanturu i adrenalin.

Po svojoj prirodi i tradiciji, Italijani su veoma sujevjeran narod, pa su ih priče koje i sami nadograđuju ubijedile da je ovo jedan nesrećni gradić. Ipak, oni malo racionalniji pozivaju vas da posjetite ovo atraktivno mjesto čija će vas panorama sa vrha brda oduševiti i pružiti veličanstven prizor na „ukleto“ more. Da li ste dovoljno hrabri za to?

kolob

 

kolob1

Poljednji put uređeno sreda, 27 maj 2015 15:33

Marshall

Marshall

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu