Kako napraviti praznični vijenac od novogodišnjih kugli

Ocijeni tekst
(1 Glas)

Bliže se novogodišnji praznici i krajnje je vrijeme da vaš dom obučete u svečano ruho. Stoga vam donosim zanimljivu ideju kako da napravite vijenac od novogodišnjih kuglica, kojim možete ukrasiti vaše prozore, portale ili zidove. 

Sve što vam je potrebno za ovaj veseli, praznični vijenac su kugle po želji, ukrasna traka i ljepilo. Vaš dom će poprimiti pravi novogodišnji duh, a pored toga, pravljenje vijenca će donijeti radost i zabavu cijeloj porodici. Evo kako napraviti vijenac, u par jednostavnih koraka.

Potrebni materijali i postupak

  • Novogodišnje kuglice u bojama po želji (broj kuglica ovisi o tome koliki vijenac želite napraviti);
  • Ukrasna trakica;
  • Ljepilo

Untitled

Za početak, krajeve ukrasne trakice savijte i zalijepite ljepilom. Ovo će pojednostaviti postupak provlačenja kuglica kroz trakicu. Dužinu trakice odredite na osnovu toga koliki vijenac želite napraviti.

2

Prije nego što počnete provlačiti kuglice kroz traku, na početku ostavite određenu dužinu trake praznu, kako biste na kraju mogli da objesite ili zalijepite vijenac. Isto uradite i nakon zadnje provučene kuglice.

Provlačite kuglice kroz trakicu, svaki put ostavljajući nekoliko centimetara prostora između kuglica.

3

Vijencem ukrasite vaše prozore, zidove, portale...

xvxyv

 

dsgsdgbsd

Sretna Nova godina.


Poljednji put uređeno sreda, 25 decembar 2013 19:53

Merima

Merima

Po struci magistar engleskog jezika i književnosti. Studije  završila na Filofofskom fakultetu u Sarajevu. U slobodno vrijeme, između ostalog, voli da čita sve što  dođe pod ruku, a naročito je oduševljava ruska književnost. Također, voli da piše poeziju. Opisuju je kao tvrdoglavu, marljivu i svestranu osobu, koja nikada ne odustaje.

Facebook |Google +

Pratite nas i na Fejsu