Ideje za novogodišnje frizure i make up

Ocijeni tekst
(1 Glas)

Drage moje dame, pošto je novogodišnja noć blizu, donosim vam nekoliko ideja o frizurama i načinu šminkanja, inspirisanih poznatim holivudskim zvijezdama. Novogodišnja noć je savršeno vrijeme da zasijate u punom sjaju i, da ne duljim previše, evo nekoliko prijedloga. 

Klasični stil – Allison Williams

Allison Williams preferira klasični stil, koji uvijek prolazi. Blago uvijena kosa i oči u prvom planu, istaknute crnim ajlajnerom i uz dosta maskare. Usne su, naravno, neutralne. Cilj je napraviti kontrast, a ne napraviti klauna od sebe.

vxyvxyv

Dašak glamura – Emily Blunt

Kako biste postigli dašak glamura, poput Emily Blunt, nanesite neutralnu sjenu na kapak, a zlatnu oko očiju. Na usne nanesite rozi sjaj, a frizura – opuštena pundža u rimskom stilu, sa šiškama sa strane.

dsgasgasgasg

Romantična pundža – Olivia Moon

Blago uvijte kosu, a zatim kosu prebacite sa strane i ukosnicama je učvrstite u opuštenu pundžu. Make up – metalik smeđa  sjena na očima, neutralni sjaj na usnama i, naravno, rumenilo.

ovo

Crveni ruž – Liv Tyler

Crveni ruž izgleda lijepo na svakome, samo trebate pronaći svoju nijansu. Oči našminkajte neutralno, nanesite odgovarajuću nijansu crvenog ruža, a kosu isfenirajte i blago uvijte na krajevima.

kdgsdg

Smokey eyes – Mila Kunis

Smokey eyes je savršen izbor za novogodišnju noć, a u videu ispod pogledajte kako ga napraviti, u nekoliko jednostavnih koraka. Usne, naravno, ostaju neutralne. Frizura – sjajna i isfenirana.

kfasčjgasdg

Dim lights Embed Embed this video on your site

Poljednji put uređeno utorak, 30 novembar 1999 00:00

Merima

Merima

Po struci magistar engleskog jezika i književnosti. Studije  završila na Filofofskom fakultetu u Sarajevu. U slobodno vrijeme, između ostalog, voli da čita sve što  dođe pod ruku, a naročito je oduševljava ruska književnost. Također, voli da piše poeziju. Opisuju je kao tvrdoglavu, marljivu i svestranu osobu, koja nikada ne odustaje.

Facebook |Google +

Pratite nas i na Fejsu