Zašto tetovaža bledi

Ocijeni tekst
(2 glasova)

IZLAGANJE SUNCU

Ne znači da treba da bežite od sunčevih zraka, ali intenzivno izlaganje suncu će dovesti do toga da tetovaža malo izbledi. Mažite kožu kremom sa zaštitnim faktorom i nemojte se previše izlagati suncu, jer to ne samo da je štetno po tetovažu, već i po kožu uopšte. NEDOVOLJNA DUBINA Ako pigment nije unet dovoljno duboko u kožu, to može doprineti slabijem intenzitetu kako vreme odmiče.

PRETERANA DUBINA

Ako je pigment unet preduboko pod kožu, kada se proces zarastanja završi, tetovaža će biti prekrivena debljim slojem kože, pa će jasnoća i intenzitet biti slabiji, a tetovaža imati mutan izgled.

AGRESIVNI TRETMANI KOŽE

Piling, depilacija, solarijum itd., imaju uticaj na izgled tetovaže. Nije preporučljivo da tetoviranu kožu depilirate, učestalo brijete, izlažete solarijumu i pilingu. Pri odlučivanju na kojem mestu na telu ćete locirati tetovažu, razmislite da li je taj deo tela izložen spoljašnjim uticajima i da li postoji potreba za učestalim brijanjem, depilacijom, itd.

KOŽNA OBOLJENJA

Ukoliko imate kožnih problema, i oni zahvate i tetoviranu kožu, to može dovesti do promena na tetovaži.

STARENJE

Neumitni proces koji se polako, ali sigurno odvija svakog dana. U početku to neće biti uočljivo na tetovaži, ali nakon nekoliko godina/decenija, primetićete razliku. Ne očekujte da će vaša koža izgledati isto za dvadeset godina. I tetovaža na njoj će se promeniti. Ono što možete da uradite je da negujete kožu, da je ne traumirate čestim i agresivnim tretmanima, i da se ne gojite. Zaista, ne postoji ništa više što biste mogli da uradite. Tetovaže se posle nekog vremena mogu „osvežiti“, ali koža će i dalje stariti i menjati svoj izgled i kvalitet.

KVALITET PIGMENATA

Na sreću, stari pigmenti koji su se nekada koristili, sada više nisu u upotrebi i čak se ne mogu ni pronaći na tržištu. Tetovaže rađene takvim pigmentima izbledele su relativno brzo, tako da i danas na nekim ljudima možete videti stare crne tetovaže koje su sada svetlo zelene.

Izvor: http://www.tattoobeograd.com/

 

Poljednji put uređeno utorak, 29 april 2014 15:52

Pratite nas i na Fejsu