Kako koristiti ajlajner - tajne vrhunskih šminkera

Ocijeni tekst
(0 glasova)

 

Ajlajner kao neizostavni dio kozmetike može da bude vaše najbolje sredstvo za uljepšavanje, ali njegovo pogrešno nanošenje tako može upropastiti cjelokupni utisak. Za njegovo jednostavno i brzo nanošenje treba ipak malo iskustva, ali isto tako postoji i nekoliko načina da ga nanesete. Da biste bili sigurni da ga pravilno nanosite poslužite se sljedećim trikovima, te tako istaknite oči, jer one su ipak ogledalo duše.

ajlajner

 

  • Ajlajner nanosite u slojevima. 

Ajlajner je najjače sredstvo profesionalnih šminkera, ako ipak niste toliko vješti i stručnii, u samom početku potrebno je samo malo strpljenja i koncentracije, ali ne odustajte. Kada usavršite ovu tehniku nanošenja, svakako ćete učiniti da uz malo vremena izgledate uvijek lijepo i zadovoljno.Naime, ajlajner je mnogo dugotrajniji od olovke za oči, a pritom se ne razmazuje. Ipak, prilikom prvog nanošenja poslužite se trikom povlačenja linije po kapku prvo olovkom za oči, jer je poslije toga dovoljno samo da ajlajnerom pratite istu. Kada nanesete ajlajner preko postojeće linije, dovoljno je da nakon toga još samo nanesete maskaru i spremni ste za izlazak.

ajlajner1

 

  • Za nježan i zavodljiv pogled. 

Kako biste postigli ovakav efekat, a da pritom ne izgledate napadno, poslužite se sljedećim trikom. Gornji kapak iscrtajte crnim ajlajnerom, a Za efektno našminkane oči, ali ne i prenapadno, iscrtajte gornji kapak crnim ajlajnerom, a na donji nanesite smeđi, i to veoma tanko prateći liniju kapka. Ovom metodom veoma često služe se profesionalni šminkeri, a kako bi postigli efekat lijepih i nježnih očiju. Zašto ne biste pokušali i vi?

ajlajner2

 

  • Bijelim ajlajnerom “otvorite oči”. 

 

Ova metoda je veoma efikasna kada su u pitanju sitne oči. Neophodno je da prvo bijelim ajlajnerom iscrtate unutrašnjost donjeg kapka, a potom da iscrtate i unutrašnje uglove očiju, prema nosu (ovo svakako primjenjujte ako su vaše oči prirodno nešto bliže, jer će vizuelno izgledati da su razmaknutije).Ono što ne smijete da zaboravite, jesu umjerenost i suptilnost prilikom iscrtavanja.

ajlajner3

 

  • Ako imate tanke obrve. 

Izaberite sjenku koja je za nijansu svjetlija od prirodne boje vaših obrva, pa njome popunite obrve. Poslije toga na obrve nanesite puder za obrve isto tako u njihovoj prirodnoj boji. Kada birate četkicu, izaberite onu koja je čvrsta i koja je oštrog ugla. U završnici nanesite gel ili neki od učvršćivača za obrve da bi puder bio postojan.

ajlajner4

 

  • Istaknite trepavice jeftinom maskarom.

Bez obzira kakvu maskaru imate u svojoj kolekciju, ovaj trik će vam pomoći da ona izgleda dobro. Neophodna je samo vizit kartica (ili nešto slično) koju ćete držati iznad gornjih trepavica, i tom prilikom nanositi maskaru. Ova metoda vam omogućava da maskaru podjednako nanesete od korijena do vrhova, jer se tako trepavice ne savijaju na suprotnu stranu. Rezultat daje izražajne i krupne oči.

ajlajner5

  • Trik za deblje i punije trepavice. 

Nanesite ajlajner na unutrašnjost gornjeg ili donjeg kapka, kako biste dali intenzitet i dodatnu definiciju te stvorili iluziju debljih i punijih trepavica.

ajlajner6

 

  • “Lažiranje“ ravne linije prilikom nanošenja ajlajnera.

 

Kada nanosite ajlajner, nije toliko bitno da iscrtate ravnu liniju, nego da četkicom prelazite po njoj napred i nazad, sve dok ne postane ravna i glatka linija. U ovom slučaju „razmazivanje“ je veoma  bitno, ako još uvijek niste dovoljno vješti da iscrtate ravnu liniju.

ajlajner7

 

  • Trik za efekat krupnih očiju. 

 

Ako nanesete ajlajner i na donji i na gornji očni kapak, učinićete da vaše oči izgledaju manje, jer ih tako „zatvarate“. Ovo možete izbjeći tako što ćete ajlajner nanijeti samo do pola, kako na gornji, tako i na donji kapak.

 ajlaa

  • Sa ajlajnerom prikrijte nedostatke. 

 

Ako želite da vizuelno proširite oči, prilikom iscrtavanja gornjeg kapka produžite liniju van spoljašnjeg dijela oka, ali tako da je iscrtavate prema gore. Ajlajner takođe omogućava da promijenite izgled malih očiju, tako što ćete ajlajner nanijeti oko cijelog oka, a potom ga razmazati četkicom.

 ajl

Poljednji put uređeno utorak, 30 novembar 1999 00:00

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu