Kako da izbijelite zube na prirodan način

Ocijeni tekst
(0 glasova)

 Postupak izbjeljivanja zuba uglavnom je veoma skup postupak, osim ako to ne činite po sopstvenom receptu od sastojaka koje imate u kuhinji. Izaberite jedan od ponuđenih i uvjerite se u njihovu učinkovitost.

 

 

Soda bikarbona – univerzalna i neprevaziđena u izbjeljivanju zuba na prirodan način

 

Soda bikarbona može da se nađe u svakoj kuhinji, a pored toga što je univerzalno sredstvo za čišćenje, poznato je da se koristi kao sastojak u pastama za izbjeljivanja zuba. Recept iz kućne radinosti pripravljan je stotinama godinama unazad, pa u to možete i sami da se uvjerite. Za ovo sredstvo za izbjeljivanje neophodna vam je mala kašika sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi octa. Sa ovom kombinacijom dovoljno je da istrljate zube dva do četiri puta na mjesec, i rezultat će biti izvanredan.

zubi1bb

 

 

Limun i soda za izbjeljivanje zuba– blistavi osmijeh

 

U ovom slučaju soda bikarbona se miješa sa limunom, i to u sljedećem omjeru: u ¼ šolje sipajte sodu bikarbonu i sok od polovine svježe iscijeđenog limuna. Ovo izmješajte, a potom smjesu nanesite na zube i ostavite da djeluje oko 3 minute. Ovo vrijeme treba da bude strogo ograničeno kako ne bi došlo do oštećenja zubne cakline. Nakon što ste uklonili ovu sastojke ispiranjem, zube obavezno još jednom operite pastom, a postupak ponavljajte jednom sedmično.

 

 

 

Ukusne jagode u službi ljepote - voće kao izbjeljivač zuba

 

Ovaj jednostavni recept podjednako je učinkovit kao i prethodni, a pritom se instantno priprema. Dovoljno je da izgnječite jagode, a potom njima istrljate zube. Poslije toga zube isto tako operite pastom kako biste uklonili šećer i kiseline koje su sastavni dio ovog crvenog voća,  i tako izbjegli da oštete zubnu caklinu.

zubi2nkj

 

 

Jabučni ocat kao vodica za usta u ulozi izbjeljivača zuba

 

Jabučni ocat je poznat po svom pozitivnom djelovanju u više segmenata. Pored toga što ubija štetne bakterije u usnoj šupljini, takođe uklanja i mrlje sa zubne cakline. Dovoljno je da u čašu vode stavite malu kašiku octa i ovim isperete usta, a potom još jednom pastom za zube. Ovaj postupak možete da ponavljate svaki dan, ali isto tako budite veoma oprezni da ne dođe do oštećenja zubne cakline, pa se pobrinite da ova vodica za usta bude veoma blaga.

 

Kora od citrusa – prirodni put do bijelih zuba

 

U ovom postupku možete da koristite koru od limuna i narandže, tako što ćete njenom unutrašnjom stranom jednostavno istrljati zube. Za što bolji rezultat postupak ponavljajte nekoliko puta na dan, jer vam ne može nauditi, a poslije svakog nanošenja zube na kraju operite i pastom.

 

Lovorov list – kruna i za zube

 

Pomješajte mljeveni lovorov list i sušenu koru narandže, te u njih sipajte malu količinu vode, samo toliko koliko je nephodno da se smjesa poveže. Ovo nanesite na zube, te potom ostavite da djeluje tri, četiri minute, a nakon postupka zube operite pastom.

zubi zadnjanbjn

 

 

 

 

 

 

Poljednji put uređeno ponedeljak, 23 mart 2015 17:26

Pratite nas i na Fejsu