Jednostavni savjeti za šminkanje koji će vas oduševiti

Ocijeni tekst
(1 Glas)

Za ovih par jednostavnih savjeta za šminkanje možda nikada niste čuli, ali jednom kada ih isprobate, garantovano će postati dio vaše svakodnevne rutine šminkanja. Nevjerovatno je da sitnice prave veliku razliku. Na kraju krajeva, isprobajte i uvjerite se sami.

1.Efekat lažnih trepavica

Ova praktično nevidljiva tehnika pomaže definirati oči. Koristite olovku za oči, eyeliner ili kreon i jednostavno ga nanesite na unutarnju liniju kapka, ispod gornjih  trepavica. Vaše trepavice će izgledati gušće i veće. Jednom kada isprobate ovu tehniku, nećete pomišljati na umjetne trepavice.

slika4

2.Bijela olovka za efekat većih očiju

Krupne oči su san svake djevojke. Za one koje nisu prirodno obdarene krupnim očima, evo odličnog savjeta. Nanesite bijelu olovku na unutarnju liniju iznad donjih trepavica i vaše oči će izgledati vizuelno veće.

slika1

3.Mali trikovi protiv razmazivanja šminke

Bazu za šminku (primer) nanesite na kapak, ali i na područje ispod očiju, naročito ukoliko koristite eyeliner. Vodootporne maskare i sjene će također spriječiti razmazivanje, osim u slučaju izrazito masne kože. Za kraj, spužvicom za kameni puder pritisnite područje ispod i iznad usana.

slika2

4.Savjet za dugotrajnije trajanje karmina

Prije nanošenja karmina, uvijek nanesite labelo ili grožđanu mast na usne, kako biste ih hidratizirali. Nakon par minuta, štapićem za uši skinite ostatke kožice sa usana. Ocrtajte usne olovkom za usne, prateći prirodnu liniju vaših usana, a zatim usne ispunite olovkom. Nakon toga, nanesite karmin četkicom za usne. Za kraj, na usne prislonite maramicu i nanesite drugi sloj karmina ili sjajila, po želji.

slika3

Za sada, toliko. A, s obzirom da nama djevojkama savjeta za šminkanje nikad dosta, uskoro vam donosim brojne druge. Do tada, ostanite mi uvijek lijepe. I, zapamtite, svaka djevojka je lijepa na svoj, jedinstven način. Šminka je tu samo da naglasi ono najljepše na nama.

 

 

Poljednji put uređeno utorak, 24 decembar 2013 20:19

Pratite nas i na Fejsu