Nekoliko koraka do obnovljenog kupatila

Ocijeni tekst
(1 Glas)

 

Kupatilo, malo ili veliko, veoma je bitan životni prostor. Pored toga što je bitno da je uredno i čisto, važno je i kako estetski izgleda. Ako u narednom periodu imate u planu promjenu izgleda Vašeg kupatila, ponudićemo Vam nekoliko korisnih savjeta i fotografija koje mogu da Vam budu inspiracija. Ograničen budžet najčešće je prepreka u realizacije želja, ipak uz malo volje, mašte i kreativnosti to može da se ostvari.

 

kup

uzivanje

 

1. Promijenite zavjesu za kadu

Zavjese za kadu su nešto što je danas veoma dostupno i može da se kupi po veoma niskoj cijeni. Dezeni su bezbrojni, od jednostavnih, šarenih ili sa printom, kakvu god da odaberete sigurno je da će uticati na izgled Vašeg kupatila. Preporučujemo zavjesu koja je u potpunosti od najlona zbog jednostavnog održavanja.

 

zavjese

 

2. Nova rasvjeta

Pored toga što je rasvjeta esencijalna stvar za ovakav prostor, njena zamjena može da promijeni izgled kupatila. Eksperimentišite, istražujte i izaberite nešto moderno i neobično, sigurno nećete pogriješiti. U luksuznim modernim kupatilima, danas sve češće ulogu rasvjete imaju lusteri, koji izgledaju veoma elegantno, pa zašto ne biste i Vi pokušali da svoj prostor učinite drugačijim sa ovim bitnim detaljom.

 

luster

 

3. Promijenite detalje

a) nabavite pletenu korpu u koju ćete smjestiti peškire i druge potrepštine, a korpi nađite odgovarajuće mjesto

b) stare, dotrajale i izblijedjele peškire zamijenite novim, šarenim, ili intenzivnih boja

c) kupite novu, otkačenu wc dasku upadljive boje uz koju možete da uskladite još nekoliko detalja

d) stavite novu kanta za smeće, naš prijedlog je veoma moderna aluminijska kanta koja se izrađuje u raznovrsnim i interesantnima dezenima, a sa kojom isto tako možete da postignete rustičan efekat prostora

e) promijenite postojeće ogledalo ili ga samo uramite novim interesantnim ramom koji je danas moguće naći i u obliku naljepnice koja se lijepi na rubove ogledala, i pritom izgleda veoma efektno

 

kupatilo zelena

 

detalji

 detalji 1

peskiri

 

4. Napravite ormarić po mjeri

Nijedno kupatilo, ma koliko bilo uloženo u njega, ne može da izgleda lijepo ako nije uredno i čisto. U tome će Vam pomoći ormarić koji možete da napravite po sopstvenom ukusu, a mi Vam preporučujemo vedre boje i zanimljiv dizajn. U ovaj ormarić možete da smjestite sve nephodne rekvizite za čistoću, njegu ili ljepotu.

 

ormaric

 

ogledalo

 

5. Stavite cvijeće

Najbolje biljke za kupatilo su one koje su veoma otporne, ne traže mnogo svjetla i njege. Neki od prijedloga su paprat, bambus, begonija i druge vrste, kao i orhideja, koja zahtijeva malo više pažnje i uslova, ali zato savršeno upotpunjuje estetski doživljaj u svakom ambijentu. Pored toga, neke biljne vrste bogatog lišća upijaju vlagu i neugodan miris.

cvijece

 

6. Promijenite boju zidova

Kako je promjena boje zida veoma efektna promjena, tako je dovoljno da promijenite izgled samo jednog zida da bi se kupatilo osvježilo. Birajte boju koja odgovara cijelom prostoru. To može da bude i neka intenzivna boja koja će razbiti jednoličnost prostora kao što su tirkizno plava, jarko zelena ili žuta, kao boje koje se i preporučuju za kupatilske prostorije, a ujedno i vizuelno povećavaju prostor. To upotpunite detaljima u istoj boji i efekat će biti izuzetan.

 

zuto kupatilo

 

7. Obojite pločice

Na našem tržištu pojavile su se boje sa kojima veoma brzo, jeftino i jednostavno možete da promijenite izgled keramičkih kupatilskih pločica. Postupak je veoma jednostavan, podrazumijeva temeljno čišćenje pločica, skidanje silikona ako ga negdje ima, pripremanje boje (laka) prema uputsvu. Bojenje izgleda kao samo bojenje zidova, a ono što je ovdje obavezno jeste spužvasti valjak i nanošenje boje u dva sloja (dijagonalnim, uspravnim i vodoravnim pokretima). Drugi sloj nanosi se dvanaest sati nakon nanesenog prvog sloja. Na Vama je samo da izaberete boju i spremite se za rad.

 

plocice

 

Lična higijena je osnova našeg zdravlja i ljepote tijela, pa tako njeno održavanje zahtijeva prostor koji će biti praktičan i ugodan, a ujedno i oaza mira nakon napornog radnog dana. Svi mi ponekad poželimo da stresan dan završimo u kadi sa mirišljavom kupkom, uzimajući tako bar tren za sebe i sopstvene misli.

 

 jag

 

 

 

 

Poljednji put uređeno nedelja, 01 februar 2015 18:01

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu