Kako urediti vrt od starih guma

Ocijeni tekst
(1 Glas)

 

Ovim jednostavnim postupkom, kojim pritom rješavate i otpad koji sigurno negdje smeta, možete da uredite sopstveni vrt koji će biti originalan i drugačiji. Dovoljno je da zavirite u podrume, garaže i mjesta koja služe kao ostave, i da pronađete predmete koje možete da preoblikujete u najlojepše dekorativne i praktične predmete.

Ovaj put naš izbor su stare automobilske gume koje su sigurno svima dostupne, a koje će obogatiti izgled vašeg vrta, koji ako imamo sigurno nam dobro dođe u vrelim ljetnjim danima. Gume će poslužiti kao ukrasne saksije za cvijeće, ali prije svega neophodno je prvo da uredite okolinu, kako bi i sve ostalo imalo smisla.

Nakon što je dvorište uređeno, sami birajte boje kojima ćete obojiti gume, naravno u skladu sa okruženjem i vašim željama.

Za ovaj postupak neophodno vam je sljedeće:

  • Stare gume
  • Boje koje su na bazi otapala ili autolak (jednostavnija varijanta je kada su boje u vidu spreja zbog lakše upotrebe)
  • Cvijeće po izboru

Naš prijedlog je da gume obojite veselim, vedrim bojama, kao što su žuta, zelena, ljubičasta i slično. Kada ste obojili gume, ostavite ih da se osuše, a zavisno od boje koju ste koristili je i vrijeme koje je neophodno da se boja osuši. Kada se boja osuši, gume napunite baštenskom zemljom, te potom zasadite vaše omiljeno cvijeće. Možete da osmislite i napravite veoma zanimljive i jedinstvene dekorativne oblike sa biljkama, a koji će biti originalan dekor u vašem dvorištu. Oko cvijeća možete da stavite i kamenčiće koje prethodno možete da obojite bojom koju ste koristili za bojenje guma, tako da estetski ugođaj bude potpun.

sak1

Gume kao otpad su veoma često problem za životnu sredinu. Kako bi se jedna guma razgradila, neophodno je nekoliko stotina godina. Ovim postupkom iskoristite gume, zaštitite tako životnu sredinu,  a ujedno uljepšajte svoje dvorište gumenim saksijama cvijeće, i uživajte u toplim ljetnim danima...

sak2

Poljednji put uređeno utorak, 30 novembar 1999 00:00

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu