Kako urediti lođu ili terasu?

Ocijeni tekst
(2 glasova)
Ograničen prostor u modernom društvu postao je čest slučaj, što zbog prenaseljenosti, što zbog finansija, kao i mnogih drugih razloga. Zbog ovakvih uslova, svaki kvadrat je dobrodošao, pa se veoma često lođe i balkoni preuređuju u stambeni prostor. 
Gotovo da je postala uobičajena situacija da se ovakav prostor preuređuje, ted a je isti moguće koristiti tokom cele godine u različite svrhe. Ovakvim situacijama pogoduje PVC stolarija, a najčešći odabir za zatvaranje lođa ili terasa jesu tzv. klizne stene koje omogućavaju iskorištavanje prostora i za stambeni prostor, ali i za prostor koji u isto vreme ostaje lođa ili balkon. 
lođa 2
 
Dobro i pametno osmišljavanje ovog dela stambenog prostor jedan je od bitnih segmenata, a ukoliko je dnevni boravak povezan sa lođom ili terasom, nameštaj i ostali elementi sve do detalja treba da pruže jedinstven doživljaj. Ono što je bitno jeste da balkonska vrata budu ostakljena od poda do plafona, a odličan efekat daje i odmerena količina zelenila, koja ovom prostoru daje pravi smisao. 
Kao osnovna oprema vanjskog prostora jesu baštenska garniture, zelenilo, rasveta, te drugi detalji. Zelenilo se sadi u betonske, drvene, glinene, salonitne ili neke druge posude, iz kojih je bitno obezbediti odlevanje viška vode.
lođa 3
Baštenska garniture podrazumeva sofu, ležaljku, stoice i stolić, a materijal može da bude raznovrstan zavisno od stila celokupnog stambenog prostora, kao što je npr. drvo, pruće, bambus, PVC materijal, bambus, sa detaljima poput jastuka od najrazličitijih materijala i dezena. 
Nedostaci ovakvog prostora su zidovi i podovi. Naime, zidovi predstavljaju sastavni deo fasade cele zgrade, a podovo su ugavnom tako obrađeni da budu otporni na spoljašnje uticaje, pa je estetika na drugom mestu. 
Poljednji put uređeno utorak, 30 novembar 1999 00:00

Više iz ove kategorije: « Kako odabrati garažna vrata
Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu