Kako odabrati garažna vrata

Ocijeni tekst
(0 glasova)
Garažna vrata veoma često biraju se bez posebnih merila, a ona iako ne predstavljaju deo enterijera, ipak su u prvom planu, jer eksterijer ostavlja onaj prvi utisak. Pametnim izborom garažnih vrata, kako u funkcionalnom, tako u estetskom smislu, postićete rezultat koji će se zasigurno odraziti na celokupni dizajn vašeg doma. Vrata moraju da budu praktična, funkcionalna, ali i moderna i atraktivna. Njena osnovna uloga je da zaštiti automobil, ali je podjednako bitan i estetski efekat.
vrata2
 

Nekoliko osnovnih aspekata bitni su za dobar izbor garažnih vrata:

 
Ukoliko obraćate pažnju ipak samo na detalje, onda je sigurno da vek trajanja garažnih vrata neće biti najduži, ted a ćete ih brzo morati menjati nekim novim. Materija od kojeg su napravljena vrata, osnovni su preduslov za njihivu dugotrajnost i kvalitet. 
Čelik i fiberglas predstavljaju materijale koji su najotporniji na spoljašnje uticaje, ali bez obzira na njihovu otpornost, svakako da treba uzeti u obzir i druge faktore. Ovi materijali su izuzetno trajni i čvrsti, ali ukoliko živite blizu jezera, reke, i slično, moguće je da će doći do korozije. Čelik je material koji je ipak najotporniji na bilo kakav vid mehaničkih oštećenja, kao što su provable, pa je iz tog razloga dobra opcija. On obećava dugotrajnost, a moguće ga je farbati u sve moguće boje. 
Aluminijska vrata su veoma izdržljiva i lagana, pa tako predstavljaju odičan izbor za stambene prostore koji koriste motorizovana garažna vrata.

Izbor izgleda garažnih vrata

Nakon izbora materijala, sledeći korak je estetika, u okviru koje možete da birate mnoštvo elemenata. To su npr. prozori na vratima koje možete i ne morate imati, potom to mogu biti i vrata koja imitiraju arhitektonske detalje vašeg stambenog prostora. Garažna vrata najlakše će uskladiti sa stambenim prostorom tako što ćete ih birati prema ulaznim vratima, a generalno treba da odgovaraju celokupnom enterijeru, dakle, u istom stilu, konturama, boji, i sl. Ukoliko od ovoga odsttupite, vrata od garaže će se izdvajati iz celokupnog utiska, te neće biti usklađena. 
 
Bezbednost kod garažnih vrata je isto tako veoma bitan faktor. Ukoliko želite da postignete maksimalnu bezbednost, birajte najotpornije materijale, ali isto tako izbegavajte prozore i staklo. 
vrata1
Poljednji put uređeno četvrtak, 05 januar 2017 23:08

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu