Kako iskoristiti talog od kafe

Ocijeni tekst
(9 glasova)

 

Sigurno je da mnogi od Vas svakodnevno prave domaću crnu kafu i da prilikom pranja posuđa stavljate se pred dilemu - šta sa talogom od kafe?

Nudimo Vam nekoliko ideja da ovaj otpadni materijal pretvorite u nešto korisno.

kafa 1

1.UKLANJANJE MRLJA SA PREDMETA OD DRVETA

Mrlje sa drvenarije veoma jednostavno se uklanjaju tako što talog od kafe nanesete na gazu i zatim istrljate zaprljano mjesto. Poslije toga dovoljno je samo da čistom krpom uklonite talog i mrlje su nestale.

 

2.TALOGOM PROTIV INSEKATA

Protiv mrava i sličnih insekata možete da se izborite tako što ćete talog nanijeti na mjesta na kojima se oni nalaze. Iako je nama miris kafe veoma privlačan, na insekte svojim intenzivnim mirisom djeluje upravo suprotno.

 

3.PROTIV NEPRIJATNOG MIRISA IZ FRIŽIDERA

Ako se u Vašem frižideru neprestano osjeti neugodan miris, ovo ćete veoma jednostavno riješiti. Talog od kafe stavite u teglu ili sličnu staklenu posudu, koju ćete otvorenu ostaviti da stoji 24 sata. Ovo možete da držite i u sudoperu ili na nekom drugom mjestu na kojem Vam stoji kanta za smeće.

 

4.PILING ZA TIJELO

Pomiješajte talog od kafe sa medom od čega ćete dobiti odličan piling za tijelo. Poslije nanošenja i ispiranja ovog pilinga, Vaša koža će biti glatka i sjajna. Pored toga što je dobar za ovakvu svrhu, ova smjesa odlična je u otklanjanju celulita.

 

5.DOHRANA ZA CVIJEĆE

Talog od kafe koji ćete pomiješati sa vodom, biće odlična dohrana za cvijeće u saksiji, a veoma je korisno i u dohrani povrća poput mrkve, peršuna, i slično.

 kafaaaa 

Poljednji put uređeno nedelja, 01 februar 2015 16:52

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu