„Pijana" lubenica

Ocijeni tekst
(0 glasova)

 

Lubenica je najbolje osvježenje za ljetnje dane, nekima je omiljeni sočni desert, međuobrok, a veoma često nezaobilazan sastojak kada su u pitanju voćni kokteli i shakeovi. Kada su u pitanju njena blagotvorna dejstva, poznata je kao izvor vitamina, antioksidansa i minerala, a njenom ljekovitošću bave se najpoznatije svjetske studije. Uz sve superlative, lubenica se lako preobražava i u najzabavnije voće!

Uz ovaj recept sigurno ćete dobro da se zabavite J. Jednostavan za pripremu, jeftin, sa pozitivnim dejstvom na psiho-fizičke stanje J, zasigurno je nešto što treba da isprobate ovog ljeta dok još traje sezona lubenica. 

lube

Potrebno je:

  • 1 lubenica (veličina zavisi od broja onih koji će je konzumirati)
  • alkohol po izboru (odlična kombinacija je votka ili bijeli rum).

Za lubenicu od 3 kg dovoljno je 2 dcl alkohola, prema čemu sami možete da odredite neophodnu količinu.

Postupak:

 

Na lubenici izrežite otvor u obliku trokuta, kocke ili kruga. U otvor naspite količinu alkohola zavisno od toga koliko želite da Vam bude zabavno J. Lubenicu zatim zatvorite dijelom koji ste izrezali. Poslije toga ostavite je u hladnjak da odstoji oko tri sata. 

lubenicaaa

Lubenicu izrežite zajedno sa korom na oblike kakve želite, posložite je na pladanj, i zabava može da počne!

 lubenicaa

 

Poljednji put uređeno nedelja, 01 februar 2015 16:54

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu