Odabir pravog mesta za klima-uređaj

Ocijeni tekst
(0 glasova)
Iako stambeni prostor veoma često ne ostavlja mnogo mogućnosti kada je reč o postavljanju klima-uređaja, neretko i oni koji tu mogućnost imaju isti ne postavljaju pravilno. 
Odgovarajuće mesto za klima-uređaj zavisi od mnogo faktora, a mi ćemo vam dati neke osnovne smernice koje će vam biti korisne prilikom postavljanja.
1. Klima-uređaj treba da bude postavljen tako da ne duva direktno u ljude, odnosno da ne bude direktno okrenuta prema mestu gde se sedi. Poznato je da u suprotnom može da izazove glavobolju, curenje nosa, suzenje očiju, te generalno iziritira disajne organe. Ideana pozicija za klima-uređaj je neko neutralno mesto u dnevnom boravku ili nekoj drugoj prostoriji koja je svojim položajem dobro orijentisana prema derugim prostorijama.
klim2
2. Temperatura na koju se podešava klima-uređaj nikada ne bi trebala da mnogo odstupa od spoljašnje temperature ukoliko je reč o hlađenju, a to znači maksimalno bi trebalo da se podesi na 3 do 4 stepena ispod. 
3. Ljudi ne bi trebali da se na bilo koji način nalaze na direktnom udaru hladnog vazduha klime, jer to može da izazove zdravstvene probleme i tegobe poput bolova u vratnom i leđnom delu.
4. Ukoliko u prostoru gde se nalazi klima-uređaj borave i oni koji su skloni alergijama, sam klima-uređaj neophodno je čistiti mnogo češće u odnosu na preporuku u uputstvu.
klim3
Poljednji put uređeno utorak, 30 novembar 1999 00:00

Više iz ove kategorije: « Kako odabrati veš mašinu
Marshall

Marshall

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu