Kako produžiti trajanje laka za nokte

Ocijeni tekst
(3 glasova)

Lak za nokte gotovo je neizostavan kozmetički preparat u neseseru većine žena, ali zaista deluje nemoguće održati ga savršenim i postojanim. Govoreći iz ličnog iskustva, nikada nisam imala lak koji je besprekorno stajao na noktima duže od dva dana, neovisno da li se radilo o skupom i brendiranom ili jeftinijim varijantama laka. Stoga sam malo istraživala i pronašla nekoliko trikova koji garantuju duže i postojanije trajanje laka na noktima.

Uklonite sve prethodne slojeve sa noktiju pre lakiranja i držite se čistog acetona

Pre nanošenja laka na nokte, pažljivo i detaljno uklonite prethodni lak s noktiju. Umesto raznih sredstava za uklanjanje laka, izaberite čisti aceton. Ostala sredstva za uklanjanje laka sadrže ulja koja nagrizaju površinu nokta i često izazivaju preuranjeno pucanje istih, tvrde stručnjaci.

nailartlove-home-manicure-remove-nail-polish1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaštitite ruke pre pranja posuđa i ostalih kućanskih poslova

Ukoliko ste često za sudoperom ili radite neke druge kućanske poslove koji uključuju kvašenje ruku, lak neće dugo trajati na noktima radi hemikalija iz deterdženata i vode koji nagrizaju površinu nokta i skidaju lak. Rešenje? Gumene rukavice.

download

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trik sa belim sirćetom

Ovaj jednostavni trik će također produljiti vek trajanja laka na noktima. Pre nanošenja laka, namočite pamučnu vatu belim sirćetom, pređite sa njom preko  površine svih noktiju i sačekajte da se osuši. Ili, jednostavno, umočite nokte u posudu sa belim sirćetom.

enhanced-buzz-29525-1349731616-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne zaboravite bazni lak

Bazni lak, koji možete nabaviti u apsolutno svim kozmetičkim radnjama, je nezaobilazan kod lakiranja noktiju i nanosi se naravno, pre lakiranja određenom bojom. Bez baznog laka, obični lak će nagristi nokat i biće ga mnogo teže ukloniti posle. Bazni lak također produžuje trajanje običnog laka, a dolazi u najrazličitijim bojama, kao i u providnoj nijansi. Ne morate čekati večnost da se osuši, nakon što nalakirate zadnji nokat baznim lakom, krenite sa lakiranjem prvog namazanog nokta lakom po želji.

Seche-Vite-Ckear-Base-Coat

 

 

 

 

 

 

 

 

Poljednji put uređeno ponedeljak, 20 januar 2014 21:44

Merima

Merima

Po struci magistar engleskog jezika i književnosti. Studije  završila na Filofofskom fakultetu u Sarajevu. U slobodno vrijeme, između ostalog, voli da čita sve što  dođe pod ruku, a naročito je oduševljava ruska književnost. Također, voli da piše poeziju. Opisuju je kao tvrdoglavu, marljivu i svestranu osobu, koja nikada ne odustaje.

Facebook |Google +

Pratite nas i na Fejsu