Marshall

Marshall

Website URL:

Odabir pravog mesta za klima-uređaj

četvrtak, 05 januar 2017 23:08
klimIako stambeni prostor veoma često ne ostavlja mnogo mogućnosti kada je reč o postavljanju klima-uređaja, neretko i oni koji tu mogućnost imaju isti ne postavljaju pravilno. 
Odgovarajuće mesto za klima-uređaj zavisi od mnogo faktora, a mi ćemo vam dati neke osnovne smernice koje će vam biti korisne prilikom postavljanja.

Šta je SEO optimizacija

ponedeljak, 01 jun 2015 10:32

seoNaziv SEO optimizacija potekao je od engleske riječi Search Engine Optimisation, a u doslovnom prevodu bi značilo prilagođavanje sajta pretraživačima. Ovo podrazumijeva skup nekoliko aktivnosti koje treba da budu na profesionalnom nivou, a tiču se vizuelnog, tekstualnog, raznih korisnih informacija, a ono što je veoma bitno jesu ključne riječi koje se u tekstu koji se nalazi na sajtu ponavljaju nekoliko puta. Ove ključne riječi su u stvari riječi koje korisnik interneta u namjeri da potraži određeni sadržaj ili informacije ukucava u neki od pretraživača, i na osnovu njih dobija željene rezultate.

Kako prevesti web stranicu

nedelja, 31 maj 2015 15:47

web prevodKako biste olakšali sebi čitanje određenih sadržaja na web stranicama, mi ćemo vam u par koraka objasniti kako da uz pomoć Google alatne trake u jednom trenutku prevedete cijelu web stranicu.

Zašto seoski i planinski turizam - bogatstvo Srbije

nedelja, 31 maj 2015 11:58

turizZemlja Balkanskog poluostrva, Panonoske nizije, smještena u regionu jugoistočne i srednje Evrope, sa umjerenom kontinentalnom klimom, ali iz mnogo razloga se ubraja i u mediteranske zemlje. Njena ukupna granična dužina sa ostalim državama iznosi 2,027 km, a geografska i reljefna raznovrsnost, čine da je Srbija zemlja koja raspolaže sa velikim prirodnim resursima, raznim znamenitostima, urbanim i ruralnim ljepotama, na kojima je zasnovan turizam različitog tipa.

Kako izraditi web stranicu

petak, 29 maj 2015 10:40

webWeb dizajniranje podrazumijeva više različitih oblasti koji se koriste u izradi web sajtova, a uključuju flash, logo i grafički dizajn. U narednom tekstu objasniću vam kako da napravite sajt, a nemate dizajnere, kodove, i neuki ste u tome, ne znate da koristite web alat ili sisteme za upravljanje sadržajem.

Vodič kroz Beograd

četvrtak, 28 maj 2015 19:55

bgdBeograd – jedan od najstarijih evropskih gradova, sigurno je da strancu može da ponudi mnogo toga. Ovaj glavni grad Srbije, šarolik i raznovrstan u svemu, nije jednostavno baš upoznati, ako pred sobom nemate bar nekoliko dana. Ili celi mesec.

Sve ono što je atraktivno u ovom gradu nije grupisano, nego vam je za posetu njima neophodan prevoz, sopstveni ili gradski, a samim tim i malo više vremena, naročito kada se u obzir uzme činjenica da je ovo milionski grad u kojem je na svakom koraku mnoštvo ljudi, automobila, života.

Najinteresantnije turističke destinacije

sreda, 27 maj 2015 11:06

naslNa svijetu postoji bezbroj turističkih destinacija, koje nisu toliko poznate, ali svojom ljepotom i egzotikom nude nenadmašiv užitak. U narednom tekstu ćemo vas upoznati sa nekim, a na vama je da birate, jer ono što želimo i čemu težimo, jednom se i ostvari. Stara izreka.

Zašto na odmor u Vrnjačku Banju

ponedeljak, 25 maj 2015 22:06

vrnjZovu je kraljicom banjskog turizma – i to sa razlogom. Tradiciju banjske lepotice čuva već 150 godina, a od skromnog i gotovo nepoznatog mesta izrasla je u jedno od najlepših i najposećenijih turističkih destinacija. Ono što ova banja može da ponudi davno je preraslo granice zdravstvenog turizma, jer danas Vrnjačka Banja važi za mesto koje jednako interesantno i atraktivno svim generacijama i njihovim različitim potrebama.

Šta je to USE-IT mapa – mapa gradova za turiste

nedelja, 24 maj 2015 15:42

mapaSvi se veoma često nađemo u situaciju da u nepoznatom gradu tražimo ulicu, restoran, kulturnu znamenitost ili nešti drugo, pa posežemo za različitim metodama koje nam ovo olakšavaju. Jedna od takvih je i USE-IT mapa koja turistu, naročito mladom, služi kao pametan prijatelj i pomagač koji ga vješto i jednostavno vodi kroz nepoznata mjesta koja želi da upozna.

Banjski turizam - zašto na odmor u banje

nedelja, 24 maj 2015 12:46

turBanjski turizam je posljednjih decenija nepravedno zapostavljen, ali potreba čovjeka savremenog društva da napravi predah od brzog i haotičnog života, učinila je da se on vraća tamo odakle je potekao – prirodi.

Prirodni resursi i bogatstvo naših krajeva su oaza u kojoj svako može da pronađe nešto za sebe, ali jedno je sigurno – a to je psiho-fizička relaksacija i „punjenje baterija“ za neke nove životne pohode.

Strana 1 od 26

Pratite nas i na Fejsu