Kavitacija - Sve što trebate znati

Ocijeni tekst
(5 glasova)
Bliži se ljeto, toplo vrijeme nas mami da oblačimo laganiju odjeću. Međutim, najveća smetnja u svoj ljepoti ljeta mnogima je nezadovoljstvo sopstvenim tijelom. U tim treniucima mnogi se odlučuju za kavitaciju. To je proces kojim se na potpuno bezbolan način mogu ubrzati rezultati dijetalne ishrane i fizičke aktivnosti. Kavitacija djeluje na gotove sve tipove konstitucije, potpuno je bezbolna i jednostavno se izvodi, nema operacija, a samim tim ni oporavka nakon ovakvih tretmana.

 

Šta je kavitacija

Ultrazvučna kavitacija je trenutno stvaranje vakuumskih „suza“, popularno zvanih  „mjehurići“ u tečnostima koji odmah nakon kreiranja naglo implodiraju stvarajući milione mikroskopskih džetova tečnosti koji nježno čiste dijelove koji su potopljeni u rezervoar. Temperature i pritisak u blizini ovih događaja dostižu visoke vrijednosti. Ovim postupkom se sadržaj adipocita - tri-gliceridi eliminišu kroz limfni i krvni sistem.

kako_djeluje_kavitacija
Kavitacija - trenutno stvaranje vakuumskih
„suza“, popularno zvanih
„mjehurići“ koji naglo implodiraju
 Temperatura generisana visokim fokusiranim ultrazvučnim frekvencijama (3 MHz) će istopiti masna tkiva bez uticaja na okolna tkiva i krvne kapilare. U toku tretmana se priključuje limfna drenaža jer tretmani kavitacije izbacuju suvišnu tečnot-masnoće iz tijela.

 

Kako se izvodi kavitacija i koliko često

Ovaj tretman se izvodi jednom sedmično. Nakon 5 tretmana, možete očekivati smanjenje obima od 6cm do 10cm, ili 5do 10 kg. Sve zavisi od toga koliko ćete se tokom terapije pridržavati pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti. Kavitacija se izvodi tako što se ultrazvučnom sondom prelazi preko poblematičnih dijelova tijela po dvadeset minuta za svaki dio (ultrazvučna kavitacija traje ukupno 40 min). Nakon toga slijedi limfna drenaža (20 min).  U toku terapije od na primjer 5 sedmica potrebno je izbaciti gazirana pića, slatku i masnu hranu. Potrebno je hraniti se

sta_je_kavitacija
Kavitacija je bezbolan tretman
zdravo i piti dosta vode u toku dana. Uz korigovanje ishrane posebno je značajna i fizička aktivnost koja doprinosi bržem izbacivanjem masti iz kritičnog dijela tijela. Kavitacija reaguje na posebno kritične dijelove tijela i tako vam pomaže da dođete do savršenog izgleda vrlo brzo.

 

Ako se odlučite za tretman kavitacije raspitajte se o stručnosti osobe koja ih izvodi. Potrebno je zahvatiti dijelove tijela i mišiće koji sadrže najviše masti. Zbog toga je najbolje da tretman izvodi stručna osoba. Veoma važna je i činjenica da se kilogrami ne vraćaju, posebno ako se dobro sprovede postkavitacijiski program. Interesantno je i da je cijena tretmana dostupna. Posebno u poređenju sa skupin operacijama liposukcije. Kavitavcija je pored toga namijenjena mršavljenju i eliminisanju celulita. Ovo joj daje još jednu prednost nad svim skupim, bolnim tretmanima u borbi protiv višaka kilograma i celulita.

Poljednji put uređeno utorak, 19 april 2011 21:25

2 comments

 • Comment Link Kelcy Lee sreda, 27 jul 2011 04:28 posted by Kelcy Lee

  Dear Sir/Madam,


  Being top3 aesthetic equipment factores in China,we would like to recommend our latest ultrasonic cavitation with RF.

  Apart from the traditional ultrasound cavitation to treat stubborn fat tissue and cellulite adipose,this upgraded model also is equipped with radio frequency.In this way,the RF heat can strengthen fat breakage.At the same time it tightens the skin surface and reach a perfect results of skin smoothing. Accordingly it is equipped with both Bipolar RF (for big areas of body) and Tripolar RF (on small areas of arm,etc.).

  Reasonable price to get the sample model.And more discounts will be considered with more quantity.And OEM program is also available.

  Except cavitation with RF, we also produce systems of IPL,RF,Elight,slimming machine ,CO2 Laser,ND:YAG Laser,etc.You may log on our web for further info.And always feel free to contact me for any details.We will back you up wholeheartedly.


  Kelcy Lee
  Serbia Riginal Manager

  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
 • Comment Link anchi sreda, 20 april 2011 06:00 posted by anchi

  kome se i na koju adresu treba obratit ovo je super

  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu