Umjetnost & Zabava

Umjetnost & Zabava

Nađi izraz koji ti odgovara i počni već danas. Umjetnost postoji otkad postoji i čovjek, pa zbog toga postoji i na našem sajtu. Kreativne ideje, savjete, nađite u ovoj kategoriji.

Kako nacrtati oko

nacrtati_oko_7Vjerovatno smo svi nekad nacrtali oko. Crtamo ovalni oblik sa zjenicom. Pretpostavlja se da je to neka osnovna skica oka. Ali kad pažljivo pogledamo, oko se ne sastoji samo od zjenice i par trepavica. Jeste, u centru se nalazi zjenica, a oko nje je iris (šarenica) koji se ne satoji samo od plave boje, prožeta je “plamenima” drugih boja I sjenkama. Na to treba obratiti pažnju jer to daje oku dubinu I život. Također se tu nalazi bijela tacka na površini oka. To je izvor svjetlosti I njena veličina zavisi od toga da li je osoba unutra ili napolju. Površina oka nije ravna, pa ćemo vidjeti kako sve to prenijeti na papir.

Kako naučiti svirati gitaru

nauciti_svirati_gitaruJoš od antičkog doba muzička edukacija je jako bitan segmetn u obrazovanju, kako djece tako i odraslih.  Ako se može reći: "Što više jezika znaš više vrijediš", onda se sigurno to može prenijeti i na muziku: "Što više instrumenta sviraš više vrijediš". Nije bitno da li ste ovdje zbog svog djeteta kome ne možete priuštiti skupe časove gitare, ili ste ovdje zbog sebe tražeći način da kvalitetnije provedete svoje slobodno vrijeme, naći ćete korisne smjernice koje vam mogu pomoći da samostalno naučite svirati gitaru.

Kreativna ideja - Umjetnička djela na staklima prljavih automobila

Mona_Liza_by_Scott_Wade Pored toga što uživa u svom radu, Scott se dosjetio kako da svoje umijeće pretvori u novac, pa tako u velikim tržnim centrima, i raznim događajima pred zadivljenim gledaocima oslikava čudesne detalje. U sljedećim slikama pogledajte o čemu se radi, pa se i vi, čim se vaš ljubimac uprlja, okušajte u ovome.

Kako crtati grafite

kako_crtati_grafite

Grafiti se većinom smatraju za bezukusni čin vandalizma i takav stav je nešto što je gotovo opšteprihvaćeno u društvu u kojem mi živimo. Međutim, u razvijenim zemljama crtanje grafita se tretira kao umjetnost. 

Umjetnička djela od guma za žvakanje

umjetnicka_djela_od_zvakacih_guma_5

Ukrasimo ulice naših gradova po ugledu na londonskog umjetnika Bena Vilsona. Ovaj Britanac oslikava minijature na ulicama Londona i to vjerovali ili ne na starim žvakaćim gumama zaljepljenim na asfalt. Sa ovakvim izrazom Vilson je počeo još 1998. da bi u 2004. godini počeo da radi ovo kao puno radno vrijeme. Više od 10000 njegovih radova ukrašava ulice gradova V. Britanije i Evrope. On nalazi žvakaće gume koje su zaljepljene za asfalt i potom ih zagrijava pomoću malog plamenika.

Kako napraviti - složiti mozaik

Kako_napraviti_mozaikSlaganje mozaika je umjetnost koja potječe još iz vremena prije naše ere. Sama se tehnika, neovisno o upotrebljenom materijalu, u načelu nije promijenila. Kamenčićima mozaika možete izraditi razne lijepe i korisne stvari. U izboru uzorka i boja nema granica vašoj mašti. Neka vam naše upute posluže kao uvod u praksu. Već kod izbora vrste mozaičnih kamenčića morate znati hoće li se gotovi izradak nalaziti u kući ili na otvorenome. Za mozaik koji će se nalaziti na otvorenome morate bezuvjetno odabrati kamenčiće otporne na smrzavanje: ostatke kaljevih pločica, pločice od kamenine, staklo i si. Brtvljenje mozaič-nih spojeva na rubu i povrSini mora biti izvedeno s najvećom pažnjom da bi se spriječilo prodiranje vlage koja bi djelo uništila. Mozaične kamenčiće možele nabaviti u trgovinama građevinskim materijalom. Ima ih u mnogim jarkim i zagasitim bojama prikladnih za dekoriranje ukrasnih i uporabnih predmeta.Osnovna ploča na koju slažete mozaik mora biti tako stabilna da se ne savija jer bi kamenčići u protivnom popucali i sav bi vaš trud bio uzaludan.

Uradi sam - Kako nacrtati ribu?

Želite naučiti crtati. Mnogo je metoda, mi ćemo koristitit metodu korak po kora. U ovom primjeru pokazaćemo vam kako nacrtati ribu.
Strana 2 od 2

Pratite nas i na Fejsu