Putovanja

Putovanja

Vrnjačka Banja - kraljica kontinentalnog turizma

vrnjTradicija korištenja termo-mineralnih voda na našim prostorima seže u daleku prošlost, kada su još Rimljani i Grci uvidjeli ljekovitost geotermalnih voda. Smještene su u pitomim dolinama, na šumovitim obroncima planina, sa blagom klimom, a njihov ambijent upotpunjuje pejzaž bogat parkovima i šetalištima. 

Santorini - raj iz vulkanske lave

santoriniPlavo. Azurno. Bijelo.

Nebo, more, mašta i snovi, neograničenost i sloboda, prostranstvo, mir, hedonizam.

Ili jednostavnije, jednom riječju – SANTORINI.

Top destinacije koje trebate posetiti

pariz ajfelov toranjRetki su oni koji ne vole putovati. Bilo da razmišljate gde otići na odmor ili samo maštate o tome što biste želeli posetiti, donosimo vam listu gradova koje ne biste trebali zaobići.

Odlazak na ljetovanje nekad i sad

ljetovanjeDavno su prošla vremena kada je čovjek morao moliti nekoga od prijatelja ili bližnje rodbine koja posjeduje nekakvu vikendicu ili kuću na moru da mu je iznajmi na par dana kako bi s djecom, djevojkom ili prijateljima mogao otići na more.

Upoznajmo našu bližu okolinu - Hrvatska

dubrovnik1Ako želite u bilo koje vrijeme, u različita godišnja doba upustiti se u avanturu i posjetiti neku od zemalja u okruženju, velike mogućnosti dobićete posjetom Hrvatske i obilaskom prelijepih gradova koje karakteriše duga istorija.

Kako se spakovati za put na more

pLjeto vas mami da putujete, uživate, istražujete ali onaj manje zanimljiv dio svega toga jesu same pripreme za putovanje. Sigurno vam se više puta dešavalo da ste otišli na more a sve vrijeme ste proveli noseći samo jednu odjevnu kombinaciju.Pažljivo pročitajte naše savjete i neka vam oni budu zvijezda vodilja u pakvanju i spremanju na more.

Seoski turizam - Neke osnovne smjernice

seoski turizamDragi posjetioci našeg sajta, volite li da putujete? I jeste li upravo sada raspoloženi za jedno putovanje? Ma, zašto vas to uopšte i pitamo kada i sami znamo odgovor. Naravno da jeste. Stoga, krenimo u avanturu!

Vikend u Pragu

pragAko još uvek niste posetili ’’Zlatni Pag’’ u srcu Evrope, vreme je da to učinite. Mogli biste i ovaj vikend, samo ako vas šef ne zatrpa poslom. Novac ne bi trebao da vam predstavlja veliki problem s obziroma na to da hosteli u kojima ćete odsesti u Pragu za jednu noć koštaju svega 10eura. Ići ćete autobusom zato što je povratna karta oko 100eura.

Vikend u Parizu

centar pariza pogled odozgoI sama rečenica ’’Vikend u Parizu’’ zvuči glamurozno a da ne pričamo o poseti ovoj francuskoj metropoli koju mnogi nazivaju ’’gradom svetlosti’’. Kada pomislite na putovanje u Pariz sigurno vam je prva asocijacija luksuz (koji ne možete priuštiti). Ali ne mora biti tako, kao i za ostale evropske gradove i za ovaj cete prvo pronaci jeftine karte i jeftin smestaj pa ne bi trebalo da brinete. Jedino što ćete za koji evro proći skuplje ali nema veze, život je i onako jedan a vremena je malo da se obiđu sve lepote sveta. Zato ne žalite nijedan evro koji ćete potrošiti već pakujte kofere i spremite se za ulazak u bajkovit Pariz.

Vikend u Rimu

Fontana di TreviVerovatno znate da ’’svi putevi vode u Rim’’ ali ne znate koji da odaberete. Uzeli ste par slobodnih dana na poslu i hocete za vikend da otputujete u prelepu italijansku prestonicu. Odmah da vam kažemo, napravili ste odličan izbor, još ako ste zaljubljeni, provod vam je zagarantovan! Kažu da je Rim grad koji je stvoren za zaljubljene.

Vikend u Beču

be schoenbrunn dvoracAko sanjate o vikendu u nekom evropskom gradu a da pri tom ne potrošite mnogo novca predlažemo vam da krenete put Beča. Prošetajte živopisnim bečkim ulicama i provedite nezaboravna dva dana u mestu gde je živeo slavni Mocart.

Vikend u Londonu

London znamenitostiAko vam London i njegovi stanovnici izgledaju suviše ‘’hladno’’ za vaš ukus, zbog čega I niste preterano zainteresovani da ga posetite, znajte da ćete pogrešiti. Glavni grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva danas predstavlja centar društvenih i kulturnih zbivanja pa za njega još kažu da je 24h ‘’budan’’. Predlažemo da izaberete jedan vikend u godini i posetite London, garantujemo da ćete se zaljubiti na prvi pogled. Čak ćete zavoleti kišu I kišobrane koji su u ovom gradu obavezan ‘’modni detalj’’.

Strana 2 od 3

Pratite nas i na Fejsu