Moda stil i lična njega

Moda stil i lična njega

Radite na sebi. Želite originalan i moderan izgled. Ovje možete pronaći mnoštvo ideja koje možete sprovesti sami.

Kako da budete lepe uz pomoć prirode

 

banana

Mnoge žene misle da će njihovu kožu spasiti kreme i maske za lice čija je cena astronomska. Jednostavno, imaju osećaj da ako su platile mnogo , mnogo će i dobiti . Cena ipak ne određuje kvalitet. Svedoci smo da se mnogi preparati za negu i podmladjivanje negativno odraze na koži u vidu crvenila, plihova i bubuljica. Otrežnjenje dolazi kasno, tek kada žene shvate da dugogodišnjom upotrebom skupih krema nisu postigle ništa. Koža im je ista a bore ne samo das u tu već ih ima i više. Zato, vratimo se prirodi! Svi lekovi, melemi i vitamini nalaze se na dohvat ruke. Za početak otvorite frižider i isprobajte čudesnu moć maski za lice posle kojih ćete sa uživanjem u ogledalu posmatrati svoju baršunastu i zategnutu kožu. Ja sam već probala i izdvojila za vas neke koje ne zahtevaju dugu pripremu! Uživajte u podmladjivanju!

Kako napraviti piling stopala

njega_noguStopala su jedan od najopterećenijih dijelova našeg tijela i zato im treba posvetiti posebnu pažnju i opuštanje kad god smo u mogućnosti. Stopala zimi pate od previše toplote, nedovoljnje slobode, Stalno smo u čarapama, toploj zatvorenoj obući, često nam se znoje stopala. Ljeti smo izloženi raznim uticajima isušenja i ostećenja kože stopala, kao i stvaranju zadebljanje. Lijepa i zdrava stopala može da ima skoro svaka osoba bez obzira na zanimanje i način života, tj da li puno stoji, hoda puno... Potrebno je samo da odvojite malo vremena koje ćete posvetiti brizi o vašim stopalima, to može bti uveče dok gledate tv. Pokušaću da vam nadam se pomognem da to uradite na što brzi i ekonomičniji način.

Prirodne maske za suvu i oštećenu kosu

prirodne_maske_za_kosuVaša kosa je stalno pod uticajem sunca, vjetra a u ljetnom periodu morska so i hlor iz bazena dodatno isušuju i oštećuju kosu. Zbog isušivanja tokom ljeta kosu je potrebno dodatno njegovati kako bi uvijek bila zdrava i u punom sjaju. Redovno nanošenje maski za kosu može pomoći regenereciji vaše kose. Međutim za kosu koja je puno oštećenja najbolji lijek pored ovih tretmana je redovno skraćivanje vrhova.

Prirodne maske za umornu kožu lica

prirodna_maska_za_liceAko većinu dana provodite u zatvorenom prostoru( na poslu, kod kuće) vaša koža ne dobija dovoljne količine svježeg vazduha i samim tim se isušuje i gubi vlagu. Osnovna uloga kože je da štiti naše tijelo od raznih spoljnih uticaja. Za osvježanje lica i vraćanje prirodnog sjaja koži postoji mnogo brzih i jednostavnih prirodnih maski za lice.

Prirodne maske protiv bora i za zatezanje kože

priprodne_maske_za_liceZašto da se odlučite za izradu prirodnih maski za vašu kožu kad u prodaji ima tako široka ponuda različitih proizvoda između kojih svako može da pronađe odgovarajući proizvod za sebe? Odgovora je više. Mnogo nas je osjetljivo na različite sastojke kozmetičkih preparata pa se odlučujemo na proizvode na prirodnoj bazi. Mnogi vole da istražuju i stvaraju stvari svojim rukama uživajući u procesu pravljenja i isprobavanja napravljenog. Nekad nemate vremena da idete u kupnju a u vašem frižideru ćete sigurno naći neke sastojke za brzu, prirodnu i kvalitetnu masku.

Kako njegovati ruke

njega_rukuKoža ruku izložena je uticajima različitih spoljnih faktora, sunce, toplota, vjetar, hladnoća, različite vrste detrdzenata i sapuna... Za očuvanje lijepog i zdravog izgleda ruku trebamo im posvetiti određenu pažnju i njegu. Za pravilnu njegu kože ruku trebalo bi jednom sedmično napravite piling za ruke koji će s površine kože ukloniti izumrle ćelije. Jednostavan, a djelotvoran piling za ruke možete lako da napravite sami. Pola kašičice soli i dve kašike maslinovog ulja pomiješajte , u tankom sloju nanesite na ruke dobivenu smjesu i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Dobro isperite vodom i nanesite hidratantnu kremu ili ulje za njegu.

Kako napraviti parfem

pravljenje_parfemaSvi znamo koliko su parfemi skupi, naročito oni koji su etiketirani nekim slavnim imenima ili markama kao što je npr Šanel ili Ralf Rolen. Cijene se kreću od 50e pa do 100e. Na našem tržištu velika je vjerovatnoća da za ovaj novac kupimo parfem koji je je samo imitacija, tj kopija originalnog parfema. Nebitno da li želimo napraviti parfem za sebe, ili ga možda želimo pokloniti nekome, ovo je nešto što svakako treba isprobati. Stoga evo nekih smjernica i savjeta o pravljenju parfema. Pripremite vaš nos, potrudite se da ga prije svega očistite :), i sve sastojke koji su nam potrebni te krenimo.

Vaša ideja i dizajn na majici

 

Majica_dizajn_i_uradi_sam

Budući da smo dobili veliki broj vaših upita o tome kako dizajnirati majicu sa vlastitim motivom odlučili smo da malo istražimo kako na najlakši način doći do majice sa vlastitim motivom. Evo do koji h smo rezultata došli:

1.Način je da sami krijite i šijete majicu po sopstvenim željama, ili kupite gotovu majicu, te da nakon toga nosite majicu na štampu ili sami pokušate prišiti određeni amblem. Ono što je kod ovog metoda negativno jeste to da je potrebno imati određene vještine alat koji su neophodni ukoliko se odlučite da sami šijete majicu. Ukoliko nosite majicu na štampu važno je istaći da morate prvo u programima za obradu slika pripremiti fotografiju ili tekst koji želite štampati. Ono što je najnegativnije kod ovog metoda jeste cijena. Dok kupite materijal za majicu i platite štampu, cijena preraste kupovne majice.

2. Drugi način na koji smo naišli na interentu jeste dizajniranje i naručivanje majica putem interenta. Mnoštvo je interent stranica koje nude ovu uslugu. Jedna od najboljih i najpovoljnijih jeste VIZIO Shop.

VizioShop.com - prodavnica majica

Na ovoj stranici sa lakoćom možete odabrati već gotove majice ili dizajnirati svoje motive po želji na samoj stranici. Postupak dizajniranja je jednostavan:

  • Ako želite da imate majicu sa fotografijom po vlastitom izboru izaberite opciju iz menija MAJICE SA VAŠOM SLIKOM i krejirajte u par koraka izgled vaše majice
  • Ako želite majicu sa vašim tekstom izaberite opciju iz gornjeg menija MAJICE SA VAŠIM TEKSTOM i jednostavno odaberite font, tj oblik slova, boju slova i poziciju na majici.
Ovako urađene majice možete naručiti u sve zemlje svijeta po najjeftinijim cijenama, te obradovati svoje najbliže, drugare rodbinu ili sebe originalnom i unikatnom majicom.

VIZIOshop.com - prodavnica za majice

Kako izmjeriti veličinu grudi

mjerenje_grudnjaka

Vjerovali ili ne najmanje 80% žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. U ovom vodiču ćete naučiti kako tačno da odredite veličinu svojih grudi i veličinu grudnjaka koji vam je potreban. 

Prvo je potrebno da obučete obični grudnjak. Izbjegavajte grudnjake koji imaju neke dodatke tzv pušap grudnjake ili minimajzer grudnjake. Obuvcite regularni, najtanji grudnjak koji imate. Nakon ovoga uzmite metar, traku za mjerenje i postavite je horizontalno prema zemlji. Prvo je potrebno da izmjerite dio odmah ispod grudnjaka. Prvo ispušite sav zrak iz pluća. Broj koji dobijete treba zaokružiti. Npr, ako ste dobili 64,6 zaokružujete na 75, ili ako ste dobili 71,2 zaokružujete na 71. POtom ako je broj koji ste dobili paran dodajete tom broju 10cm. Ukoliko je neparan broj dodajete još 13cm.

kako_izmjeriti_veliinu_grudi_1

Nakon ovoga potrebno je izmjeriti obim preko grudi na njihovom najvećem dijelu. Pobrinite se da metar stoji ravno i da je horizontalno prema zemlji. Takođe zaokružite na najbliži cijeli broj. 

kako_izmjeriti_veliinu_grudi_3

Posljednji korak je kalkulacija koja će vam reći koja je vaša veličina korpe:

1. korak 

Dakle mjerenjem ste utvrdili da je je obim vaših grudi ispod grudnjaka 86cm. Dakle to je paran broj. zobg toga dodajemo još 10cm:

86+10=96cm

2. korak

Utvdili ste da je obim vaših grudi preko grudi 101cm

3. korak

Sada oduzimamo rezultate iz koraka 2 od rezultata iz koraka 1 tj.

101cm- 96cm=5cm To znači da je veličina vaše grudnjaka 96B

Evo i tabele:

Ako je razlika:     Veličina korpe je:  
 (1-2 cm) AA
 (3 cm) A
 (5 cm) B
 (8 cm) C
 (10 cm) D
 (13 cm) DD ili E
 (15 cm) DDD ili F
 (18 cm) G
 (20.3 cm) H
 (23 cm) I
 (25 cm) J


Kako sam napraviti mokasine

mokasine_1 Obućaje skupa? Kako koja. Ona koju izradite sami sigurno je mnogo jeftinija od kupljene. Druga je stvar kakvu cipelu čovjek može izraditi sam.U svakom slučaju mokasina je najbolji početak. Jednostav­na, simpatična i povijesno do­kazana — nosili su je u sta­rom, srednjem a možda i ne­kim drugim vjekovima. Mi smo se s mokasinom upoznali gle­dajući vesterne.

Kako napraviti privremenu tetovažu pomoću laka za nokte?

Nije bitno da li želite tetovažu za stalno ili samo neku privremenu varijatnu, uvijek je dobro isprobati kako bi na vašem tijelu izgledala neka od njih. Rješenje može biti tetovaža pomoću laka za nokte koja će ubrzo nestati i isprati se sa vašeg tijela. U ovom vodiču naučite kako da to uradite sami i bez posljedica.

Kako vezati kravatu?

Evo kratkog i jendostavnog uputstva za sve one koji žele znati kako se veže kravata. Jednostavno pratite ovih 7 koraka prikazanih na slikama i zavežite kravatu kao pravi profesionalac.

Strana 5 od 5

Pratite nas i na Fejsu