Moda stil i lična njega

Moda stil i lična njega

Radite na sebi. Želite originalan i moderan izgled. Ovje možete pronaći mnoštvo ideja koje možete sprovesti sami.

Kako da lepo nalakiram nokte

nokti lakiranjeNiko ne želi dosadne nokte – ukoliko pratite modu, želite i moderan izgled vaših notkiju. Kao što znate, lakovi za nokte dolaze u najrazličitijim bojama, od klasične crveno do svetlo žute. Možete čak spariti boju laka sa bojom vaše odeće. Ipak, nalakirati nokte nije jednostavno i oduzima dosta vremena. Nastavite sa čitanjem ako želite naučiti korisne savete o lakiranju noktiju, koji vam mogu pomoći da nalakirate nokte kao profesionalac.

Kako se obući za Novu godinu

oblačenjeVrijeme novogodišnjih praznika se bliži, a kako zablistati u najluđoj noći briga je svih pripadnica ljepšeg spola. Nema boljeg perioda u godini da se dotjerate i izgledate fantastično. Ipak, bez obzira na veselo praznično raspoloženje, kada je novogodišnji stajling u pitanju, ne želite izgledati kao disko kugla. Cilj je proslaviti Novu godinu sa stilom. Od izbora haljine, do odabira savršenih modnih dodataka, isplati se biti „chic“. Morate voditi računa da odaberete komade odjeće koji će najbolje istaći vaše atribute. U nastavku pročitajte nekoliko modnih savjeta, koji će vam pomoći u odabiru odjeće, u kojoj ćete blistati.

Make up savjeti za proslavu Nove godine

šminkanje nova godinaNaravno da želimo zasjati u najboljem izdanju na novogodišnju noć. Bez obzira da li planirate dočekati Novu godinu u najužem krugu prijatelja, sami sa partnerom, uz romantičnu večeru, ili na velikom partiju, imperativ je da izgledate fantastično. Donosimo vam par savjeta za šminkanje, koji će vam pomoći da šminka traje duže i da blistate u najluđoj noći, a i inače.

Problematična koža i šminkanje-savjeti

glavnaU nekom od perioda našeg života susrećemo se sa problemima na koži koji su izraženi u vidu akni. To je najčešće tinejdžersko doba mada nekima te promjene na kožu pojavljuju se i malo kasnije.  Bilo kada da nam se zadese akne na licu posebno pitanje se postavlja kako primjeniti kozmetičke preparate koji su u dekorativnom cilju?

Kako se brinuti za sebe

briga o sebiŠta je lična njega? Ukratko, riječ je o samopouzdanju, visokom samopoštovanju, snazi volje, održavanje odnosa među ljudima što je bolje moguće, pamćenje i prihavatenje izazova. Ukoliko vam nešto od ovog nedostaje, ne uzrujavajte se. Sada je pravi trenutak da promijenite neke stvari i posmatrate život kao nešto pozitivno. Ne budite tužni, jednostavno preuzmite izazov!

Kako vizuelno izdužiti noge

duge nogeMnoge žene i djevojke sitnije građe maštaju o dugim nogama. To je samo jedan od atributa na koji ne možemo uticati recimo estetskom hirurgijum, ali vizuelno uz odabir pravih boja, prave odjeće i obuče, možemo znatno doprinijeti izgledu naših nogu. Donosimo vam nekoliko trikova koje možete koristiti kako biste vizuelno izdužile noge.

Lako do zavodničkog pogleda

smokiOd davnina žene su se trudile da istaknu ono što je najljepše na njima, pa vodeći se time razvila se i posebna magija šminkanja očiju. Dame su oduvijek htjele da istaknu svoje ogledalo duše a da opet budu posebne i moćne u muškom društvu. Vremenom pored osnovnog isticanja trepavica posebno je bilo istaći oči u odnosu na lice koje je bilo poprilično svijetlo, tako da su dame počele da ekseperimentišu sa tamnijim nijansama sjenki, jakim i debljim iscrtavanjem kreona i alajnera. Da, ovdje se govori o tzv. efektu šminkanja  poznatijem pod engleskim nazivom „smoky eyes“ ili u slobodnom prevodu zatamljeni pogled.

Kako izabrati rumenilo

rumeniloOdabir savršenog rumenila jedan je od najvećih izazova za svaku ženu kada je šminka u pitanju. Sa toliko različitih nijansi na tržištu, nije jednostavno pronaći onu koja odgovara boji vašeg lica. Rumenilo treba nanijeti tako da izgleda prirodno i suptilno, sa previše rumenila ćete ličiti na klauna, sa premalo rumenila izgledaćete umorno, dosadno i iscrpljeno. Pratite naše jednostavne savjete, kako biste izabrali savršenu nijansu.

Kako izabrati savršen puder za vaše lice

puder kako odabratiJedan od osnovnih kozmetičkih proizvoda koji se može pronaći u kozmetičkoj torbici svake žene je, bez ikakve sumnje, puder za lice. Prilično je teško izabrati onaj koji će savršeno odgovarati vašoj boji lica. Pomoću pudera, postižemo to da boja našeg lica izgleda ujednačeno, blistavo i baršunasto, uklanjamo masni sjaj kože i sakrivamo nepravilnosti na koži.

Kako izabrati pravu boju kose

boja kosaUkoliko želite promijeniti svoj izgled, najlakše ćete to postići promjenom boje kose. Izabrati pravu boju za kosu nije jednostavno i ne podrazumijeva da izaberete onu boju koja vam se svidja, već onu boju koja vam pristaje. Postoji mnogo različitih faktora o kojima morate voditi računa prije nego se odlučite na promjenu boje kose. Pratite sljedeće korake kako ne biste pogriješili pri promjeni imidža.

Njega suhih i ispucalih stopala

njega stopalaZa razliku od ostalih dijelova tijela, koža na stopalima je prirodno suha. Stopala nose težinu cijelog tijela, zaglavljena su u čarape i tijesnu obuću i često ne vodimo dovoljno računa o njihovoj pravilnoj higijeni i njezi. Nepravilna higijena stopala dovodi do njihovog pucanja i guljenja, u nekim slučajevima i krvarenja. Stoga je važno voditi računa o pravilnom njegovanju stopala. Saznajte kako tretirati ispucala stopala.

Zaštitite kožu tokom zimskih mjeseci

njega koze zimiZaštita kože od štetnih sunčevih zraka važna je zimi skoro jednako kao ljeti. Bez obzira na činjenicu da vam je potrebno manje hidratantne zaštitne kreme i da nosite mnogo više odjeće, bitno je da se zaštitite od štetnog UV zračenja, koje je štetno i za vrijeme najhladnijih dana. Ukoliko ne štitite kožu tokom zimskih mjeseci, počnite odmah. Donosimo vam konkretne preventivne mjere koje će vam pomoći da vaša koža blista svaki dan.

Strana 3 od 5

Pratite nas i na Fejsu