Moda stil i lična njega

Moda stil i lična njega

Radite na sebi. Želite originalan i moderan izgled. Ovje možete pronaći mnoštvo ideja koje možete sprovesti sami.

Kako sačuvati preplanuli ten

cuvanjeLjeto je godišnje doba koje povezujemo sa suncem, morem, laganom garderobom, odmorom  i uživanjem. Kako se mnogi odlučuju za odmor na moru, ili neki drugi vid odmora gdje će biti na otvorenom prostoru, tako je neophodno da se pripreme i za izlaganje suncu. Neki to čine prirodnim, neki hemijskim sredstvima, neki crne postepeno i pametno, drugi po svaku cijenu žele doći do preplanulosti. 

Kako napraviti sapun od ostataka sapuna

naslovna sapun 1Poželjeli ste da imate u svom kupatilu ili ormaru neke od onih lijepih, zanimljivih, mirišljavih i skupih sapuna koje ste vidjeli na policama supermarketa. Ako u kući imate ostatke starog sapuna,  uz malo truda i kreativnosti možete sami da napravite takve, a pritom da sačuvate novac za neke druge stvari.

Pametno do preplanulog tena

preplanulostAristokratski, bijeli ten, nekada je bio stvar prestiža, i samo rijetke dame mogle se su pohvaliti njime. Služile su se raznim metodama, kako bi isti očuvale. Ipak, taj trend je iščezao, a dame sa suncobranima nisu više u modi.

Zašto tetovaža bledi

Dobro urađena tetovaža ne bi trebalo da značajno izgubi na intenzitetu i obojenosti, ali to ne znači da se uopšte neće promeniti. Prvog dana će svakako biti najintenzivnija, jer je koža još uvek otvorena i epidermis nije zarastao preko tetovaže. Kada se proces zarastanja završi i epidermis (tanak površinski sloj kože) pokrije tetovažu, naravno da ćete imati utisak kao da je tetovaža malo svetlija nego što je bila. I jeste, jer sada je gledate kroz jedan tanak sloj kože. Znajte da neki pigmenti vremenom poprime malo drugačiji izgled. Crna nikada neće ostati „zift“ crna, a bela neće ostati intenzivno bela. Ovo se smatra normalnim. Međutim, postoje drugi razlozi zašto tetovaža bledi više nego što se smatra prihvatljivim.

Jednostavni savjeti za šminkanje koji će vas oduševiti

slika1Za ovih par jednostavnih savjeta za šminkanje možda nikada niste čuli, ali jednom kada ih isprobate, garantovano će postati dio vaše svakodnevne rutine šminkanja. Nevjerovatno je da sitnice prave veliku razliku. Na kraju krajeva, isprobajte i uvjerite se sami.

Kako napraviti vruću kupku od mlijeka i čokolade

kupka okolada

Ko ne bi volio vruću kupku od čokolade? Savršenu romantičnu, ali i erotičnu večeru za dvoje možete upotpuniti senzualnom čokoladnom kupkom. Uživajte svim čulima dok uranjate svoje tijelo u kraljevski čokoladni tretman. Kupku možete prirediti i samo za sebe. Dok u kupatilu ispijate šoljicu vruće tople čokolade istovremeno se brćkajte u čokoladi.

Kako vratiti sjaj kosi

kosa 

Različiti kupovni jaki preparati, tretiranje kose farbanjem, feniranjem i sušenje fenom utiču negativno na sjaj vaše kose. Sjaj kose može nestati i usljed neadekvatne ishrane, prevelike izloženosti suncu, ali i u toku zimskih dana. Ljepotu svoje kose najbolje ćete unaprijediti pirodnim preparatima. Sa samo par namirnica iz vaše kuhinje par vrijednih ruku može učiniti čuda za vaš izgled.

Kako povećati volumen kose

volumen koseKosa puna volumena izgleda zdravo, bogato i privlačno. Neki od nas rađaju se sa gustom i bujnom kosom, s druge strane, mnogo je više onih sa tankom kosom, koji moraju koristiti trikove za povećanje volumena kose. Postoje brojni preparati na tržištu koji garantuju povećan volumen kose, od gelova za stiliziranje do specijalnih fenova i specijalnih četki.

Kako pravilno prati zube

zubaRedovno pranje zuba doprinosi lepšem osmehu i svežem dahu i općenito pozitivno utiče na naše zdravlje. Pranjem zuba uklanjamo zubni plak – bakteriju koja dovodi do stvaranja karijesa, bolesti desni i u ekstremnim slučajevima, raspadanju i ispadanju zuba.

5 savjeta za pravilno pranje kose

pranje koseVećina nas pere kosu tako što zgrabimo najbližu bočicu šampona koji lijepo miriše, našamponiramo kosu i brže-bolje isperemo šampon sa kose. Naravno, pranje kose je mnogo više od ovoga i priznajte da uživate u pranju kose kod frizera i da primjetite razliku kada vam profesionalac opere kosu na pravilan način.

Sačuvajte vaše lice – 5 loših navika koje trebate izbjegavati

bejbiSkoro svaka žena ima svoj ritual uljepšavanja od kojeg ne odstupa previše. S vremena na vrijeme, međutim, neke korake u procesu uljepšavanja treba izmijeniti ili potpuno ukinuti, naročito ako je riječ o lošim navikama.

Devet saveta za lečenje suvih i ispucalih usana

usneProblem sa suvim i ispucalim usnama imaju mnogi, naročito u jesen i zimu, kada je mala vlažnost zraka. Koža na usnama je mnogo tanja od kože lica, također, na nekim delovima tela koža je zaštićena znojem, na drugima telesnim uljima i dlakama. S druge strane, koža usana nema nikakvu zaštitu i podložna je štetnim uticajima.

Strana 1 od 5

Pratite nas i na Fejsu