Kuća & Vrt

Kuća & Vrt

Kuća & Vrt

Koliko je samo stvari koje možete uraditi sami na vašoj kući ili u vašem vrtu? POgledajte šta vam nudimo u ovoj kategoriji.

Kako izabrati kuhinjsku radnu ploču

kuhinjska metalna radna plocaNajveća dilema prilikom sređivanja ili renoviranja kuhinje jeste kakvu radnu ploču odabrati? Ovaj odabir uopšte nije tako jednostavan kao što se na prvi pogled čini. Prvenstveno, zato što za novac koji ste rešili da potrošite želite nešto kvalitetno i dugotrajno, a tu je i nepregledno dugačak red boja, uzoraka, tekstura koje donose sve noviji materijali.

Napravite pomoćni, prenosivi frižider - hladnjak

pomocni prenosivi friziderNapolju je sve toplije a računi za struju sve veći? Naravno današnji hladni dani demantuju ovo prvo ali zato druga tvrdnja je više nego istinita. Svi znamo koliko su računi za struju 'prijateljski nastrojeni' kada se doseli zima, zato vam predlažem mali zabavni vid štednje- pomoćni frižider.

Kako napraviti lampu

izrada lampeDosadile su vam stare stone lampe koje sve izgledaju jednako, želite nekako da osvežite svoju sobu a imate slobodnog vremena? Ako je tako, onda je ručna izrada ‘knjiga- lampe’ ono što vam je potrebno! Lako se pravi, ne zahteva mnogo ni truda ni sredstava, a doneće vašem stanu potpuno novi sjaj.

Kako uštediti struju

usteda elektricne energijeČesta poskupljenja naša su realnost. Navuknitu na skoro svakodnevna obavještenja o skupljim cijenama namirnica, režija, administrativnih troškova, razvili smo posebne mehanizme manevrisanja. Kako teku ta prilagođavanja kada je u pitanju ušteda električne energije? Koliko se može pomoći kućnom buđetu ukoliko se smanji prekomjerna i nepotrebna upotreba struje ili ako se već pri kupovini električnih aparata učini pametni, štedni izbor?

Savjeti prilikom odabira ugradbenih ormara

ugradbeni ormari

Svi mi koji živimo u manjim prostorima poput jednosobonih, dvosobnih, pa čak i većih stanova, mučimo se sa skladištenjem i prostorom. Godinama se nakupi mnogo stvari koje sve teže nalaze svoje mjesto.

Kako napraviti sto za previjanje, presvlačenje beba

sto za povijanje bebaStolić za povijanje beba je jako koristan dio namještaja. U velikom broju prodavnica ovaj mali komadić namještaja košta mnogo više nego neki njegovi rođaci, kao što su radni ili noćni stolovi. Zašto je to tako najbolje znaju industrije namještaja, koje se uklapaju u jednu kompleksnu marketinšku priču vezanu za roditelje koji ne žale sredstva kako bi njihovom djetetu bilo što bolje i što udobnije. Tako da umjesto da novi roditelji dobiju nekakav podsticaj, oni zapravo dobiju priviligeju da kupuju većinom nepotrebne stvari po nesrazmjerno i neprmjereno velikim cijenama. Takav je slučaj i sa stolom za povijanje beba.

Kako izabrati kuhinju

kuhinja iz snovaKuhinja je posle dnevne sobe, mesto gde se uglavnom provodi najviše vremena i zato je važno da prilikom uređivanja ove prostorije obratite pažnju na svaki detalj. Pravilno uređena kuhinja poštedeće vas dodatnog posla i nerviranja.

Kako urediti dnevni boravak

dnevni_boravakDnevna soba je namenjena opuštanju i zato bi od nje trebalo napraviti hedonistički kutak za odmor, zašto da ne? Ne mislim pri tom da morate nabaviti velike krevete sa baldahinima, hraniti se grožđem dok Vas neko hladi ogromnim listom neke egzotične biljke ili pušiti nargilu ali možete lako napraviti svoju oazu mira ako budete sledili sledeće savete.

Začini - Upotreba začinskog bilja

persunKulinarske aromatične biljke ili začinske biljke koriste se kao dodatak jelima a vrlo su česte i omiljene u vrtovima kao ukrasno bilje. Većina od ovih biljaka se mogu uzgajati po rubovima gredica izmiješane zajedno sa drugim ukrasnim biljkama ili u gredicama namijenjenim samo njima, u saksijama, vazama.

Dekoracija starog lustera novim abažurom

abazurImate neki obični luster kome biste voljeli dati novi život i novi sjaj. Najjednostavnije je da promijenite, tj dekorišete postojeći abažur tj sjenilo. Promjenom sjenila, abažura, luster će izgledati potpuno drugačije. Ovako sami možemo da izaberemo dezen za luster i da ga uklopimo bojama sa drugim predmetima i bojama u stanu ili kući. Stoga krenimo.

Kako pravilno zalivati i đubriti travnjak

odrzavanje_travnjakaOsigurajte zdrav i lijep izgld vašeg travnjaka tako što ćete ga ispravno zalijevati i đubriti. Ovo su dva osnovna procesa koja spadaju u redovno održavnje travnjaka. Postoji nekoliko osnovnih pravili kojih se treba pridržavati kada su u pitanju zalijevanje i đubrenje travnjaka.

Dekoracija stola dekupaž tehnikom

dekupaz_stoOdvojite vikend i malo vremena, te se zabavite preuređujući stari sto dekupaž tehnikom. Za ovo vam neće trebati mnogo novaca, a stari komad namještaja lako ćete preobraziti tako da će izgledati kao nov.

Strana 4 od 6

Pratite nas i na Fejsu