Kuća & Vrt

Kuća & Vrt

Koliko je samo stvari koje možete uraditi sami na vašoj kući ili u vašem vrtu? POgledajte šta vam nudimo u ovoj kategoriji.

Enterijer u zelenoj boji

krecenjeProljeće je, idealno vrijeme za sređivanje životnog prostora. Sunce unosi život u sve sfere života, pa tako i Vaš dom treba da zablista vedrinom, prozračnošću i promjenama, koje će ga sigurno učiniti ugodnim i prijatnim.

Saksija od ukrasnih kamenčića

saksLjeto je skoro u zraku, a sunčani i vedri dani rađaju i nove ideje za uljepšavanje životnog prostora. Evo jedna veoma jednostavna ideja koju ćete realizovati uz minimalan budžet.

Kako uhvatiti miša u kući

miskoAko imate miša u kući, a ne znate kako da ga se rešite, ovaj članak je upravo za vas. Njegovo prisustvo najbolje ćete primetiti po izmetu i iseckanim kesama sa hranom u vašim ormarićima.

Kako uništiti krtice

krticaKrtice su mali sisari, koji žive u podzemnim jazbinama i kopaju veliku mrežu tunela u potrazi za hranom. Hrane se crvima, glistama i larvama koje uništavaju travnjake. Njihovi tuneli, kada dopru do površine tla, postaju brežuljci od blata i prljavštine, koji ne samo da ružno izgledaju, već i uništavaju vaš vrt. Uništavanje krtica je neophodno kako biste sprečili da vaš vrt izgleda kao podzemni tunel i kako biste zaštitili vaš vrt i njegovu faunu.

Kako pravilno zalevati sobne biljke?

saksija2Način zalevanja sobnih biljaka zavisi od vrste tla ili od njihovog prirodnog staništa. Simptomi prekomernog zalevanja i nedovoljnog zalevanja veoma su slični i nepravilno zalevanje biljaka najčešći je uzrok uvenuća istih. Pročitajte kako pravilno zalevati biljke u tekstu koji sledi.

Kako očistiti kuhinjski sudoper

ciscenje sudoperaKuhinjski sudoper trebao bi biti uvijek čist i bez mrlja. U njemu gulimo voće i povrće, pripremamo ribu i meso. U sudoperu kiselimo tave i lonce i peremo posuđe. Nažalost, u većini domaćinstva, kuhinjski sudoperi puni su bakcila i mikroba.

Šoljica čaja kao držač zavjesa

čašaŠta sve možete učiniti sa šoljicama za čaj?! Pored toga što su savršene za uživanje uz ispijanje čaja sa dragim osobama, preplitanje raznoraznih priča uz topli napitak, ta famozna šoljica može da se koristi i u dekorativne svrhe. Osim toga što vam može biti ukras na policama ili stolu, šoljica vam može pomoći kao držač zavjesa.

Kreativna dekoracija - zvono kao iz bajke

zvonoKako biste mogli u ove duge zimske dane ukrastiti vaš balkon, dvorište, dom a da to nisu klasični novogodišnji ukrasi? Donosimo vam jedan neobičan prijedlog: u pitanju je zvonce koje se aktivira na vjetru. Ovo je ustvari  zvono koje nas odnosi u svijet bajki i na taj način iskazuje nekakvu posebnu magičnu atmosferu. Upravo iz tih magija zvuk postaje poprilično blag  i neobičan u isti mah.

Ram za ogledalo od spajalica

okvir5Ponekad je dovoljno učiniti manju izmjenu na starijim stvarima i dobiti potpuno nov izgled. Posljedica te male dorade jeste izgled i osjećaj kao da je učinjena velika promjena u domu, radnom prostoru i slično.  Upravo u narednom  tekstu  možete pročitati  jedan neobičan prijedlog koji se odnosi na  znatnu izmjenu.

Ideje i savjeti za uređenje dječije sobe

djecija sobaZa svakog roditelja, uređenje dječije sobe je poseban užitak ali i izazov. Svakom djetetu potreban je vlastiti prostor, tako da se uređenju dječije sobe mora posvetiti posebna pažnja, jer će sam izgled sobe uveliko utjecati na dijete i njegove buduće navike. Ukoliko ne znate kako urediti i dekorisati dječiju sobu, nudimo vam nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu pomoći.

Kreativna ideja-viseće saksije

VRTZa sve ljubitelje uzgajanja biljki, prirode, dekorisanja naredni tekst jeste namijenjen. U nekoliko redova ispod predstavićemo vam zanimljivu ideju koja se odnosi na jedan neobičan način uređivanja vaših saksija, vrta. One su zamišljene da vise u sklopu trema ispred kuće,pomoćne kuće ili vinove loze, u suštini svejedno  je koju lokaciju izaberete ono što je najbitnije jeste visina, stabilnost i vanjski prostor.

Kako se riješiti neugodnog mirisa iz frižidera

FrizVeć neko vrijeme osjećate neprijatan miris iz kuhinje, tačnije iz frižidera, ali niste sigurni o čemu se radi. Izbacili ste hranu kojoj je istekao rok, otopili i očistili frižider mada i dalje taj neki neobični miris širi se ponosno vašom kuhinjom. Kako se riješiti neugodnih mirisa i na koji način organizovati hranu u frižideru kako bi se upšte ti mirisi izbjegli?

Strana 1 od 5

Pratite nas i na Fejsu