Kuća & Vrt

Kuća & Vrt

Koliko je samo stvari koje možete uraditi sami na vašoj kući ili u vašem vrtu? POgledajte šta vam nudimo u ovoj kategoriji.

Njega ruže - kraljice cvijeća

“Nemoj se srditi što ružin grm nosi trnje, nego se raduj što trnov grm nosi ruže.”

 

mix ružaBilo da krase Vašu terasu, dvorište ili se ubrane ili kupljene nalaze u vazi u Vašem domu, one su najljepši ukras. One su opjevane, one su izraz ljubavi, pažnje i nježnosti, i zbog svega ovog zaslužuju da im posvetimo pažnju i pročitamo par savjeta o njezi „kraljice cvijeća“, kako su je još davno nazvali Grci.

Prirodna sredstva za čišćenje

naslovna kamenacPrirodna sredstva koja su lako dostupna, jeftina, i koja sigurno imate u kući, dokazano su iz više razloga bolja od hemijskih koje kupujemo u trgovinama. Ne sadrže aditive, mogućnost alergijskih reakcija je veoma rijetka, ne djeluju štetno na okolinu, ne sadrže neugodne mirise, i što je najbitnije veoma lako mogu da otklone nečistoće. 

Kako napraviti originalne vješalice

vješaliceKako je hodnik prostorija koja je najizloženija zbog svoje funkcije i položaja, tako je veoma bitno da zadovoljava  kako estetske, tako i praktičen kriterijume. Neophodno je da u njemu postoje ormari za kapute, obuću, torbe i slično. 

Nekoliko koraka do obnovljenog kupatila

naslovna 1Kupatilo, malo ili veliko, veoma je bitan životni prostor. Pored toga što je bitno da je uredno i čisto, važno je i kako estetski izgleda. Ako u narednom periodu imate u planu promjenu izgleda Vašeg kupatila, ponudićemo Vam nekoliko korisnih savjeta i fotografija koje mogu da Vam budu inspiracija. Ograničen budžet najčešće je prepreka u realizacije želja, ipak uz malo volje, mašte i kreativnosti to može da se ostvari.

Enterijer u zelenoj boji

krecenjeProljeće je, idealno vrijeme za sređivanje životnog prostora. Sunce unosi život u sve sfere života, pa tako i Vaš dom treba da zablista vedrinom, prozračnošću i promjenama, koje će ga sigurno učiniti ugodnim i prijatnim.

Saksija od ukrasnih kamenčića

saksLjeto je skoro u zraku, a sunčani i vedri dani rađaju i nove ideje za uljepšavanje životnog prostora. Evo jedna veoma jednostavna ideja koju ćete realizovati uz minimalan budžet.

Kako uhvatiti miša u kući

miskoAko imate miša u kući, a ne znate kako da ga se rešite, ovaj članak je upravo za vas. Njegovo prisustvo najbolje ćete primetiti po izmetu i iseckanim kesama sa hranom u vašim ormarićima.

Kako uništiti krtice

krticaKrtice su mali sisari, koji žive u podzemnim jazbinama i kopaju veliku mrežu tunela u potrazi za hranom. Hrane se crvima, glistama i larvama koje uništavaju travnjake. Njihovi tuneli, kada dopru do površine tla, postaju brežuljci od blata i prljavštine, koji ne samo da ružno izgledaju, već i uništavaju vaš vrt. Uništavanje krtica je neophodno kako biste sprečili da vaš vrt izgleda kao podzemni tunel i kako biste zaštitili vaš vrt i njegovu faunu.

Kako pravilno zalevati sobne biljke?

saksija2Način zalevanja sobnih biljaka zavisi od vrste tla ili od njihovog prirodnog staništa. Simptomi prekomernog zalevanja i nedovoljnog zalevanja veoma su slični i nepravilno zalevanje biljaka najčešći je uzrok uvenuća istih. Pročitajte kako pravilno zalevati biljke u tekstu koji sledi.

Kako očistiti kuhinjski sudoper

ciscenje sudoperaKuhinjski sudoper trebao bi biti uvijek čist i bez mrlja. U njemu gulimo voće i povrće, pripremamo ribu i meso. U sudoperu kiselimo tave i lonce i peremo posuđe. Nažalost, u većini domaćinstva, kuhinjski sudoperi puni su bakcila i mikroba.

Šoljica čaja kao držač zavjesa

čašaŠta sve možete učiniti sa šoljicama za čaj?! Pored toga što su savršene za uživanje uz ispijanje čaja sa dragim osobama, preplitanje raznoraznih priča uz topli napitak, ta famozna šoljica može da se koristi i u dekorativne svrhe. Osim toga što vam može biti ukras na policama ili stolu, šoljica vam može pomoći kao držač zavjesa.

Kreativna dekoracija - zvono kao iz bajke

zvonoKako biste mogli u ove duge zimske dane ukrastiti vaš balkon, dvorište, dom a da to nisu klasični novogodišnji ukrasi? Donosimo vam jedan neobičan prijedlog: u pitanju je zvonce koje se aktivira na vjetru. Ovo je ustvari  zvono koje nas odnosi u svijet bajki i na taj način iskazuje nekakvu posebnu magičnu atmosferu. Upravo iz tih magija zvuk postaje poprilično blag  i neobičan u isti mah.

Strana 1 od 5

Pratite nas i na Fejsu