Kuća & Vrt

Kuća & Vrt

Koliko je samo stvari koje možete uraditi sami na vašoj kući ili u vašem vrtu? POgledajte šta vam nudimo u ovoj kategoriji.

Dekoracija - Cvjetna cijev

 

cvjetna cijevDa li ste ikada razmišljali kako bi bilo izuzetno lijepo kada bi vaše omiljeno cvijeće krasilo zid iznad kreveta ili fotelje u dnevnoj, radnoj sobi te uz to da nije suvo, plastično? Tekst ispred vas donosi jedan zanimljiv prijedlog kako na neobičan način poigrati se sa starim cijevima i napraviti pravi mali vrt na zidu. Možda će vam se u prvi mah učiniti da je tema poprilično zahtjevna te da izrada saksije poput ove zahtijeva poprilična novčana sredstva. Naprotiv, ono što treba za izradu zidnog ukrasa poput ovoga jeste ljubav za cvijećem i eksperimentisanjem.

Kako se prave peleti za grijanje

pelet za grijanjeEnergetske pelete su alternatnivno čvrsto gorivo koje se proizvodi iz raznih vrsta i kategorija lignoceluloznih materijala (biomase). Pod biomasom u ovom projektu podrazumevaju se ostaci iz eksplatacije šuma, ostaci iz drvne industrije , žetveni ostaci iz poljoprivrede , kao i reznice iz vinograda i voćnjaka. Da bi se od ovih materijala dobile čvrste i kvalitetne pelete, neophodno je sve sirovine usitniti, osušit i peletirati u mašinama za peletiranje. U matrici pelet prese vrši se presovanje ivera od lignoceluloznih materijala u pelete određenog prečnika i dužine. Pri ovom mehaničkom presovanju javljaju se stalne nepovratne termoplastične deformacije materijala . Projektom se predviđaju proizvodnje peleta sledećih karakteristika:

Kako ukrasiti saksiju

saksija saksijaAko ste jedna ili jedan od onih koja/i ne voli bacati stare stvari ova ideja biće odlično riješenje za vas. Možete zadržati vaše stare stvari a mi ćemo vam reći kako da ih praktično iskoristite. Ukoliko imate stare šerpe, posude od tvrđe plastike ili pak zemljane vaze koje izgledaju kao da ih je pregazilo vrijeme, naši savjeti pomoćiće vam da im udahntete novi život u kome će ove oronule posude biti ponosni čuvari šarenog cvijeća. Pa hajde onda da što prije počnemo.

Drvena stolarija – Vaš energetski efikasan izbor

drvena stolarijaDrvo, hiljadama godina, nosi titulu najvažnijeg građevinskog materijala. Zahvaljujući dugom nizu svojih prednosti, drvo i danas, na tržištu modernih repormatrijala kao što su PVC ili Aluminijum, uspijeva da zadržu tu svoju titulu. Da bismo u potpunosti shvatili značaj i prednosti drvene stolarije, objasnićemo u kratkim crtama njene osnovne karakteristike.

Kako odabrati protuprovalna vrata

protuprovalna vrataViše od 50 odsto provalnika pristupa vašem domu tako što provaljuje na unutrašnja vrata,pa šta učiniti u ovim mjesecima godišnjih odmora i uopšte na koji način da se osigurate od nepoželjnih prstiju željnih vaših dragocjenosti. Svaka vrata koja imaju bravu za zatvaranje sa više tačaka ne znači da donose i sigurnost koja bi trebala u trenucima napada na vašu imovinu.

Kako sačuvati bjelinu veša

bijeli vesNekada davno za rublje  i odjeću najbitnije je bilo da su čisti i bijeli. Uvijek su bake govorile nosi ono što imaš, ne kiti se tuđim perjem a posebno važno je bilo da je to na tebi oprano, čisto i bijelo.

Alu, pvc ili drvena stolarija?

PVC aluminumski drveni prozoriIzborom kvalitetne stolarije manje energije ćete trošiti na grejanje, imaćete dobru zvučnu izolaciju i dugo vremena nećete morati da razmišljate o zameni vrata i prozora.

10 kreativnih prijedloga za farbanje zidova

atraktivi zidovi 1Uz naše savete, jednim potezom četke promenićete izgled svoje sobe, a kantice sa bojom više nikada nećete gledati istim očima.

Kako organizovati kablove

stipaljka za kabloveBilo da ste na poslu ili u svojoj maloj kućnoj kancelariji  često se dešava saplitanje o veliki broj kablova. Odvakle još samo izviru, gdje ovaj pripada, da li su svi oni neophodni, neka su od pitanja koja u tom trenu prolete kroz glavu. Čim se izvučemo iz njihovih kandži i zamki, olako zaboravimo da nešto trebamo učinimo po pitanju razmrsivanja njihovih puteva.

Polica za vino od kartona

polica za vino od kartonaJedni ste od velikog broja ljudi koji smatraju da je vino najbolje i najzdravije alkoholno piće na svijetu , te volite da skoro svaki dan priuštite sebi čašu ovog božanskog pića.

Ideja za centralnu dekoraciju stola

centralna dekoracija stolaKada se govori o dekoraciji stola posebno mjesto zauzima uređenje njegovog centralnog dijela . Od davnina u sredini bilo je rezervisano mjesto za ukrasnu vaznu sa cvijećem. Vremenom i pod uticajem različitih praznika središnja korpa sa cvijećem je mijenjala svoj oblik, boju i vrstu. Kako stvoriti i prilagoditi dekoraciju ukrasnog cvijeća za novogodišnje i božićne praznike?!

Kako izabrati keramičke pločice

keramicke plocice odabirIspunjavate jedan od najvažnijih životnih ciljeva o kojem ste dugo sanjarili. Trebate da se uselite u vaš dom, vaših nekoliko zidova koji predstavljaju mnogo više od samo mjesta gdje ćete prespavati. Kako ćete rasporediti namještaj, koju boju zavjesa odabrati, neka su od veoma laganih pitanja u odnosu na izbor keramičkih pločica. Keramičke pločice se još od starog Egipta koriste za uređivanje enterijera, i do današnjih dana nisu izgubili svoju vrijednost nego su samo napredovale po pitanju veličina, boja, oblika, namjena. Kao kupac, usljed tolikih različitih kategorija, teško se odlučiti bez stručne pomoći.

Strana 1 od 4

Pratite nas i na Fejsu