Hrana & Piće

Hrana & Piće

Recepti, savjeti i još mnogo toga. Uradi sam za vas izdvaja najbolje od hrane i pića... Za vas smo ovdje pripremili dosta tekstova dovoljno da savladate kuhanje i postanete pravi kuvar. Dragi naši pojetioci srdačno vam preporučujemo i blog Kuvarancije, gdje možete naći mnoštvo korisnih i neobičnih recepata.

Kako napraviti proje

projeJutro je, sunce se probija kroz prozor a kuću je okupao predivan miris. Miris koji vas vraća u djetinjstvo. Ulazim u kuhinju i vidim svoju sestru kako iz rerne vadi kalup pun tek ispečenih proja. Pomislim na to kako mi je jutro lijepo počelo ali i na vas, dragi moji.

Dva ekspresna jela (makarone sa sirom i rižoto)

rizotoBrzina i panika, malo namirnica a mnogo gladnih usta čeka ručak. Sigurno ste doživjelu bar jednom ovakvu scenu u vašoj kući. Ukoliko niste, svaka čast vi ste jedna izuzetno dobro organizovana domaćica. Bilo da ste zaposleni ili ne, bilo da imate djecu ili ne ponekad će vam trebati ekspresna ideja za odgovor na slavno pitanje: Šta danas praviti za ručak?

Ledeni vjetar - najbolji i najdetaljniji recept

ledeni vjetarKao što smo vam nedavno i obećali, na našem sajtu donosimo recept za kolač sa beze korama. S obzirom na to da je riječ o izuzetno laganom kolaču (baš za ovo vrijeme), predlažemo da ga napravite već tokom narednih dana. Evo i kako...

Kako napraviti dobru beze koru (koru od bjelanaca)

beze kora od bjelanacaBeze, bijele ili kore od bjelanaca ono su sa čim muku muče i pojedine vrsne domaćice. Ukoliko posjetite neke od mnogobrojnih kulinarskih sajtova i foruma, i sami ćete vidjeti da je jedno od najčešćih pitanja upravo ono koje se odnosi na načine pripreme i sušenja ovakvih kora.

Kako napraviti sok od zove

sok od zoveDoba je u godini kada zova miriše skoro na svakom koraku. Svakako to iskoristite,  te brzo, jednostavno i vrlo povoljno napravite dobar domaći sok i njime obradujte svoje ukućane i goste.

Kako napraviti domaću majonezu

domaca majonezaUgrubo posmatrano svijet bi se mogao podijeliti na ljubitelje kečapa i ljubitelje majoneza. U sredini su oni koji mogu da konzumiraju podjednako oba proizvoda, ali zato potajno nose u sebi opredjeljenje za jedno od ova dva dodatka jelima.

Torta od krompira - pikantno zadovoljstvo

torta od mladog krompiraMladi krompir u raznim kombinacijama moguće je pripremiti, ali da li ste nekada čuli za tortu od mladog krompira?! Nije čak ni slatka pita nego je u pitanju kombinacija  na više nivoa i to od mladog krompira, ljutih začina, narandže i čokoladnih dodataka.

Recept za kolač od koka kole

koka kola kolaPored toga što je piće koje se najčešće konzumira u  svim vidovima zabave i uživanja, koka-kolu je moguće i kušati u nešto čvršćoj varijanti. O čemu se zapravo radi?

Romantična večera - brusketi sendviči i pikantna piletina

brusketi sendviciDragi muškarci kako ste planirali iznenaditi osobe suprotnog pola za Dan žena?  Pošto ove godine taj praznik pada na radni dan,  da li nešto može biti ugodnije nego da pripremite ukusan ručak za vašu damu kada se vrati iscrpljena nakon obavljenih radnih zadataka?

Mamin recept za posni doručak ili užinu

posne piroske sa tunjevinomVrijeme je posta i nikada dosta recepata kojima možete upotpuniti svoju trpezu. Stoga evo i jedan recept moje majke koji je nastao još za vrijeme ratnih dejstava na područiju BiH kada smo konzerve tunjevine većinom dobijali iz humanitarne pomoći umjesto iz prodavnice. No, to što je nastao za vrijeme rata ne mijenja činjenicu da je ovo bio jenda od naših najomiljenijih i najukusnijih obroka kojem smo se kao djeca radovali.

Kako napraviti mladi sir

 napravite mladi sir 1Domaći bakin mladi sir, prepun mirisa i aroma čiste prirode. Tako ukusan i zdrav, svima nam se urezao u sjećanje i svima nam nedostaje.

Kako napraviti masnu pogaču

masna pogacaPostoji li nešto ukusnije za kušanje na cijelom svijetu pored vruće pogače!? Smatram da bilo koja vrsta namirnice može da izazove zasićenje kod čovjeka, jedino tako nešto nemoguće je da se desi sa svakodnevnim konzumiranjem hljeba ili pogače.

Strana 2 od 7

Pratite nas i na Fejsu