Hobiji, Igre & Igračke

Hobiji, Igre & Igračke

Ovdje možete nači članke vezane za hobije igre i igračke. Prijedloge, savjete i uputstva za vas priređuje naš tim. Ova sekcija online magazina Uradi sam posvećena je svima onima koji se bave hobijima ili se naprosto vole igrati.

Kako napraviti naušnice od kože

nausnice od koze 4Kako da pravilno iskoristite dotrajale i neupotrebljive komade odjeće? Kako i zbog čega da napravite selekciju prije no što se riješite nekih stvari? Ja vam predlažem iskorišćavanje iznosanih komada odjeće i obuće od kože za pravljenje naušnica. Pogledajte u ostavi pošto uvijek postoji mogućnost da se tu nalaze: stare jakne i cipele, ispucale kape, neke futrole, stare torbe. Vama trebaju ti komadi od kože jer ćete od njih stvoriti baš naušnice po želji.

Trikovi sa kartama

trikovi sa kartamaŽelite da učinite vašu rođendansku zabavu zabavnijom, da se malo našalite sa prijateljima ili jednostavno zaradite sebi pivo u baru? Lako! Sve što vam je potrebno je standardni (52 karte) špil karata.

Ukrasi od papira

3113913717 d84e358594Ukrasi od papira Nova godina, rođendan, godišnjica, ili želja za malim znakom pažnje kojim bi ste obradovali voljenu osobu, sve su to samo neki od mnogih razloga da temu o kojoj ćemo danas govoriti oživite svojom kreativnošću. Naime, reč je o najjednostavnijoj ali i (po meni) najdragocenijoj vrsti poklona, ukrasu od papira. Nebitno da li je to mala koverta u obliku srca sa porukom, velika sjajna zvezda na vrhu jelke ili šarena spirala koja se proteže od jednog zida do drugog, nebitno da li je taj ukras konkretan poklon ili samo dekoracija, činjenica da ste vi odvojili vremena i rešili da začinite svoju misao malim delom vaše mašte, učiniće tu 'sitnicu' veoma posebnom.

Kako napraviti umjetno cvijeće

cvijeKako napraviti umjetno cvijeće? Želite promijeniti ambijent u stanu? Možete sebi priuštiti slobodno vrijeme i kreativno se izraziti u tom periodu? Ukoliko su vaši odgovori potvrdni, pripomoći ću vam kroz par ideja za pravljenje umjetnog cvijeća. Ovakvo cvijeće zahtijeva papir, boje, makaze, ljepilo i mnogo zaigranosti. Osim što ćete izmijeniti izgled starog ormara ili polica za knjige, svaki ručni rad iskazuje temperament svoga autora i čitav prostor ispuniće vašim duhom.

Kako napraviti minđuše od žice i perlica

P7240324

U današnje vrijeme možete kupiti mnogo jeftinog nakita. Međutim, ukoliko izradite poseban par minđuša samo za sebe budite sigurni da će to biti nešto unikatno, nešto što će biti baš po vašoj mjeri. Predastavićemo vam nekoliko načina na koje možete oblikaovati žicu i kreirati različite oblike nakita.

Svečane minđuše od perlica

gotova_mindjusaPozvani ste na neku proslavu, imate haljinu ali nigdje ne možete da pronađete minđuše u istoj boji. Izradite ih sami i imaćete sasvim unikatan nakit koji će svi sigurno primjetiti.

Kako dekorisati vazu za cvijeće

ukrasiti_vazuUpotrijebite vašu maštu i na zabavite se na kreativan način ukrašavajući vaše vaze za cvijeće. Same po sebi vaze za cvijeće su ukras. To im je možda i bitnija uloga od one da budu stalak za cvijeće. Zbog toga, ako dodatno ukrasite vaše vaze, dobićete još ljepše ukrase koje sa vlastitim kreacijama možete još bolje da uklopite u ambijent vašeg stana. U ovom tekstu ćemo da vam damo samo jedan primjer. Vi iskoristite ovaj tekst te razvijte sopstvene ukrase i ideje.

 

Dekoracija decoupage | dekupaž tehnikom

dekupaz_tehnika_kutijaDecoupage (dekupaž) tehnika je jedna od najstarijih tehnika ukrašavanja predmeta. U principu sve se svodi na ljepljenje papirnih isječaka na komade namještaja od drveta, okvire, ogledala, ili keramičke predmete. Oni sa malo mašte i volje ovom tehnikom mogu potpuno da izmijene izgled stana ili da učine gotovo sve što se može zamisliti.

Sanjaonica - Sanjina kreativna radionica - Unikatni nakit i ukrasi

sanjaonica_logoSanjaonica - Sanjina kreativna radionica se bavi izradom nakita, raznih vrsta dekoracija, te svega ostalog što se nađe u Vašim ili mojim snovima. Svi proizvodi su unikatni i ručno izrađeni.

Mozaik u obliku srca

;mozaik u obliku srcaJedan zaista lijep ukras koji možete napraviti uz malo truda i kreativnog rada. Da bi napravili ovakav mozaik biće vam potrebno: Porcelanska srca, kamenčići za mozaik, klješta za pločice, zaštitne naočare, ljepilo za mozaik, masa za fugovanje, metalna špahtla, sunđer i krpa, boja za ručni rad, kreda, te meka grafitna olovka.

Kako dekorisati set šolja za čaj ili kafu

dekoracija_porcelanskih_solja

Ukrasite obični set šolja za čaj ili kafu ovom jednostavnom tehnikom. Ovako dekorisane šolje postaju unikatne sa vašim ličnim pečatom na njima i mogu vam poslužiti kao ukras, ili poklon za neke drage prijatelje.

Originalna čestika za Valentinovo

kako_napraviti_estitku_za_valentinovo

Napravite čestitku u baronkom stilu i to tako da izgleda kao da je rekvizit iz starih ljubavnih filmova. Vjerujem da će ovakva čestitka ostaviti svakoga, bez obzira na pol, bez daha. Ovo je mnogo bolje od kupovine najboljeg poklona jer ćete ovim pokazati na mnogo bolji i originalniji način koliko vam je do nekoga stalo.

Strana 3 od 4

Pratite nas i na Fejsu