Hobiji, Igre & Igračke

Hobiji, Igre & Igračke

Ovdje možete nači članke vezane za hobije igre i igračke. Prijedloge, savjete i uputstva za vas priređuje naš tim. Ova sekcija online magazina Uradi sam posvećena je svima onima koji se bave hobijima ili se naprosto vole igrati.

Narukvica prijateljstva

 

 NARUKVICE

Šta mislite da naučite danas da pravite narukvice od konca?! Idealne su kao poklon za rodjendan ili godišnjicu, mada u većini slučajeva ne trebate da imate neki povod kako biste pokloni ovo malo ručno djelo osim da želite da pokažete nekome koliko vam je drag/a ili da cijenite prijateljstvo. U većini zemalja u svijetu kada nekome poklonite narukvicu poput ove pokazali ste jedno od simbola vaše odanosti i zahvalnosti na provedenom vremenu, druženju.

Kako napraviti brod od papira

brodicZa sve one koji još uvijek nisu odrasli ili to ne žele donosimo priču o tome kako napraviti brod od papira. Papirni brod ne mora da služi samo za igru, razonodu i razbribrigu već može imati i svoju praktičnu stranu.

Torbica sa ukrasnom mrežom

ukrasna mreza 21U ovom tekstu saznajte kako napraviti torbicu prekrivenu ukrasnom mrežom. Ovo je izuzentno korisna tehnika, a ilustracija na torbici samo je jedan od primjera gdje sve i kako možete upotrijebiti ovu tehniku. Potrudite se da pažljivo pratite korake i pobrinite se da nabavite sav potrebni materijal. Avantura može da počne.

Kako napraviti originalan zidni sat

zidni sat ideja 1Renovirate sobu? Želite da osvežite svoj radni prostor ali bez mnogo ulaganja, nereda i gubljenja vremena? Kao i uvek URADI SAM ima upravo ono što vam je potrebno! Naime reč je o ručno izrađenom zidnom satu koji će zasigurno uneti posebnu 'melodiju' u vaš dom.

Pleteno srce od papira - ukras pogodan za poklon

poklon za osmi mart ukras od papiraSve bliži nam je dan koji je, verujem, i na vašem kalendaru zaokružen crvenim markerom. Da, reč je o 8. martu- međunarodnom danu žena.

Poklon za 8. mart - Ukrasno srce od konca

ukrasno srce od konca 5Kako obradovati najdražu damu  u vašem životu za predstojeći  8. martovski praznik? Svojeručno izradite ukrasno srce od konca koje će svakodnevno upijati poglede voljene osobe ženskoga pola.

Kako napraviti domaći plastelin

domaci plastelinSaznajte kako da napravite domaći plastelin.Ako vam ova ideja zvuči apsurdno vašim klincima to će predstavljati zadovoljstvo.Iskoristite svoje vrijeme uživajući sa  njima a ujedno riješite se dodatnog troška. Pored toga domaći plastelin je zdraviji od kupovnog i traje duže.Krenimo na posao.

Avion od papira - let u djetinjstvo

avion od papiraDobro se svi sjećamo školskih dana, maštovitosti, ludorija i slobode u izražavanju svih zamisli. Te igrarije išle su u raznim pravcima, ali bile su  ostvarivane sa istim entuzijazmom.

Kako napraviti svijećnjak od papira

svijeca i svijecnjak rucni radNeobičnu atmosferu bilo pri svakom okupljanje prijatelja, ili opuštanju u tišini doma, te možda  uz svaki obrok, stvori upaljena svijeća. Međutim, veliki problem se zna stvoriti ako imamo svijećnjake neodgovarajuće veličine, ili neprimjerene držače za svijeću ili ako uopšte ne stavimo ništa ispod. 

Medaljon od ljuske oraha - idealan poklon za Valentinovo

ogrlica od ljuske orahaDan zaljubljenih sve je bliže, rešili ste da je iznenadite, da ove godine učinite nešto posebno za nju, ali šta? Kako regularni praznik pretvoriti u jedinstveni dan za pamćenje?

Kako osmisliti svoju igru

igriceDosadile su vam uobičajene igre poput igre skrivača, ledenog čiče i sl. Pratite naše uputstvo koje će vam kroz 7 laganih koraka objasniti kako da napravite i osmislite sopstvenu igru.

Kako napraviti mirisne svijeće

mirisne svijeceOvaj poklon je nešto sa čim ne možete nikako pogriješiti, pa se zbog toga razloga većina nas odluči nekome darovati ukrasne, mirišljave svijeće raznih oblika i veličina. Međutim, da li ste razmišljali da nekome pokažete posebnu pažnju tako što ćete u svoje slobodno vrijeme napraviti upravo te dekorativne i mirišljave svijeće. Na ovaj način pokazaćete koliko dobro poznajete osobu kojoj poklanjate, jer ćete pogoditi boju, omiljeni miris.

Strana 1 od 4

Pratite nas i na Fejsu