Edukacija

Edukacija

Kako riješiti zadatak iz fizike

kako_rijesiti_zadatak_iz_fizikeFizika predstavlja većini jedan od najstrašnijih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi. Posebno takvom mišljenju doprinose zadaci, koje vrlo često ne znamo kako da počnemo. Ovaj tekst daće vam nekoliko glavnih smjernica za rješavanje zadataka iz fizike.

Trik - Pojačajte zvuk vašeg iPod-a, telefona, mp3 plejera

pojacajte_zvuk_muzike_sa_telefona

Koliko vam se puta desilo da želite u društvu slušati neku dobru pjesmu sa vašeg telefona, iPoD-a, iPhona ili mp3 plejera, ali u toj prilici nemate zvučnike koji vam mogu pomoći. Evo jednostavnog trika iz kućnih čarolija naše radionice.

Kako napraviti kovertu


kako_napraviti_kovertu_0Prateći korake iz ovog vodiča možete naučiti kako brzo i jednostavno napraviti originalnu kovertu. Sve što vam je potrebno jeste list papira u obliku kvadrata. Koristite dekorativni papir sa dizajnom i bojama po želji. Ovakve koverte su idealan završni pečat ukoliko šaljete, poklanjate čestitke koje ste sami izradili, ali i za sve ostalo što može da stane u kovertu.

Šta nam je potrebno:

  • komad papira u obliku kvadrata
  • samoljepljiva traka sa obe strane ili ljepilo za papir
  • olovka
  • linijar
  • makaze

 

Kako čitati misli?


citanje_misliOvaj vodič vas neće naučiti kako da uistinu čitate misli, to je vrlo vjerovatno nešto što spada u domen paranormalnog i uopšte ne postoji. Čak su se posljednih godina pojavile i različite naprave puštene u prodaju koje vam obećavaju da ćete uz pomoć njih uspjeti čitati tuđe misli. Niti jedna od njih ne radi. Taj ishod je i očekivan. Bukvalno čitanje misli nije moguće i spada u domen naučne fantastike. Međutim, mi vas možemo uputiti kako da naučite imresivno nagađati, na temelju trikova psiho analize.

Kako napraviti rezervni ključ od plasticne boce

 

Ne volite da sa sobom nosite teški svežanj metalnih ključeva, ili vam se možda desilo da izgubite, zaboravite ključeve ili ih zaključate u svom autu. Evo odličnog trika koji taj problem otklanja. Napravite plastične  rezervne ključeve od obične plastične boce. Ovakve ključeve možete sa sobom nositi uvijek i imati ih u više primjeraka. Tanki i savitljivi ne prave probleme ako ih nosite u džepu ili novčaniku, a otključavaju gotovo sve brave.

Kako adresirati kovertu

Slanje pisama odavno je zamijenjeno slanjem emailova,

bar u vecini slucajeva komuniciranja. Poslovna pisma

se i dalje salju poštom i još uvijek postoji potreba da

se pravilno adresira koverta. Pravilno adresiranje koverte

će pomoći da pismo stigne na vrijeme na željenu destinaciju.

Strana 4 od 4

Pratite nas i na Fejsu