Kako čitati misli?

Ocijeni tekst
(28 glasova)
Ovaj vodič vas neće naučiti kako da uistinu čitate misli, to je vrlo vjerovatno nešto što spada u domen paranormalnog i uopšte ne postoji. Čak su se posljednih godina pojavile i različite naprave puštene u prodaju koje vam obećavaju da ćete uz pomoć njih uspjeti čitati tuđe misli. Niti jedna od njih ne radi. Taj ishod je i očekivan. Bukvalno čitanje misli nije moguće i spada u domen naučne fantastike. Međutim, mi vas možemo uputiti kako da naučite imresivno nagađati, na temelju trikova psiho analize.
Sljedeći koraci su samo smjernice koje možete iskoristiti i preko kojih treba da istražujete, te usavršavate svoje znanje o ljudskom ponašanju.
1. korak
Iskoristite govor tijela kako bi naveli osobu pored vas da se osjeća ugodno. smiješite se, nagnite glavu na jednu stranu kada ih slušate, držite ruke razdvojene i nagnite se torzom i nogama prema njima.
2.korak
Odmjerite koliko su opušteni čitajući njihove dlanove. Da li su im ruke lagano zgrčene? Kada prodrmate njihove ruke da li su hladne ili tople i znojave. Sve to pokazuje uznemirenost.


3. korak
Proučite njihovo lice, posebno gornji dio. Lažan osmijeh ne doseže do očiju, tako da ako područije oko očiju ostaje glatko i nenaborano. Osoba i pored osmijeha može se osjećati nervozno, čak biti i skeptična.Naravno previše botoksa čini ovu analizu nemogućom.
4. korak
Napravite zamku koja će vam pomoći da dođete do informacija. Postavite neko opšte pitanje: Vi ste zabrinuti zbog nečega, niste li? Nešto vam je na umu u zadnje vrijeme?
5. korak
Slušajte pažljivo njihove odgovore tako da možete uskladiti vašu taktiku. Ako postanu nervozni i emotivni znate da ste im pogodili živac i nastavite tim putem, ako ne onda pređite na drugu temu.
6. korak
Posmatrajte tzv mikro izraze, one na koje obično ne obraćate pažnju. Npr. ako osoba laže da recimo nije zabrinuta oko nečega gotovo neprimjetno će klimati glavom  gore - dole kao da nesvjesno poričesopstvenu izjavu.
7. korak
Pitajte osobu nešto što gotovo svako ima kao zajedničko iskustvo ili osobinu. Kao što je album starih fotografija, potom ikoristite to da dođete do još potrebnih informacija. Npr. svi se mogu identifikovati u nekim ovakvim događajima kao što su  ožiljak na koljenu, dio nakita koji im nešto znači, incident u djetinjstvu i sl.
8. korak
Naučite osnovni govor tijela. Recimo osoba sa skupljenim rukama iza tijela ili iza glave je puna samopouzanja, prekrižene ruke upućuju na neslaganje, čovjek sa palcem zakačenim za đep poakzuje seksualnu ostupnost, kao i žena koja se igra sa kosom i sjedi prekrštenih nogu.
9. korak
Imitirajte ih, tj njihove pokrete. Ako stavljaju ruku pod bradu i vi uradite isto kako bi uspostavili intimniji odnos. Ako ovo ne pomogne da ih pročitate bolje, pomoćiće da vam se više otvore.
Uskoro i video na ovu temu. Stoga ostanite sa nama...


4 comments

 • Comment Link Nedeljko četvrtak, 08 mart 2012 08:30 posted by Nedeljko

  SVE STO STE NAPISALI JE NESTO OD ONOGA STO JESTE, ALI ONAJ KOJI UMIJE DA CITA TZV. NEVERBALNE KOMUNIKACIJE, SA VISKOM ANTENA, KOJI KORISATI PODSVJEST KAO GENERALNI STAB INTUICIJE, SA VISKOM ANTENA, ČITA NEPROČITANO I VIDI NEVIĐENO...Ali, bez Božije riječi, iz te tišione, ništa...PARAPSIHOLOGIJA JE PRAVA NAUKA, NAUKA BUDUĆNOSTI.

  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
 • Comment Link Skici subota, 04 februar 2012 17:05 posted by Skici

  Telepatija postoji a i naučno JESTE dokazana!!!

  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
 • Comment Link Karana subota, 17 septembar 2011 18:36 posted by Karana

  Pomocu telepatije mozemo citati misli, itekako znam to iz licnog iskustva. Ona je nije nacno dokazana ali postoji. Znaci ovo je samo uvod. morate gledati osobu u oci, one najvise govore i biti opusten, prijatelj. Da bi ste ovo uradili morate biti skoncentrisani samo na tu osobu i njene misli. Zaboravite na sve ostalo i kao najvaznije MORATE imati samo dobre namjere i nista zlonamjerno i samo oprezno osoba to moze primjetiti i kao sto ste vi u njenim mislima i ona je u vasim stoga sacuvajte tajne i zamolite je da nesto uradi kao npr. poglrda desno,pomjeri rukam kako bi ste znali da nije masta. Ovo se zove i hipnotizirajne. Ako vam osoba dozvoli tjlesni kontakt uradite to jer se onda osjeca sigurno.

  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
 • Comment Link aguywhoisok sreda, 26 januar 2011 21:12 posted by aguywhoisok

  a recimo da je ovo tocno, al ima jos toliko mnogo nacina...
  al lijepo od vas sto ste se potrudili ovo pisati.

  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu